Kyllingfrikasse og kraft fra bunn
Apéritif

Kyllingfrikasse og kraft fra bunn

Kyllingfrikasse er ekstra deilig og lunt når vintermånedene er her. Her er varianten du lager fra bunn av som imponerer matfølget ditt.

Fremgangsmåte

Tiden er inkludert kraftkoking. Har du allerede gjort dette er tiden mer enn halvert.

Kyllingen som skal bli kraft. Du har nå en hel kylling foran deg. For å partere denne best mulig begynner du med med brystene. Skjær fra brystbenet og utover og sett dem deretter i kjøleskapet. Disse skal bli ramen (for eks).

Oppskrift på ramen finner du her

Bryt lårene av ved å vri det til du kjenner at knokkelen hopper ut av setet. Da er lårene fristilt og du kan skjære dem av. Disse blir middag en annen dag. 

 Her er oppskrift på en skikkelig digg hovedrett med kyllinglår

Ha så hele kyllingen i en kasserolle som dekker kyllingen i høyde. Sammen med oppkuttet gulrot, løk og pepper fyller du kasserollen med vann og lar det koke opp for deretter å skru ned varmen for å la det putre i ca 45 minutter. Etter 45 minutter tar du frem en sil og siler kraften ut i en skål.

Imens kraft koker kan du kutte gulrot og purre (eller andre ønskede grønnsaker du vil ha i frikassèen)

Kyllingskrotten du har tatt opp inneholder ennå mye kjøtt og det er dette som skal bli til frikasse. For best framgangsmåte å fjerne kjøttet på bruker du to gafler og river kjøttet av. Dette blir til ca 200gr kjøtt.

Nå over til Kyllingfrikassè.
Smelt smør i en kasserolle og deretter rør mel inn i smøret. Spe på med kraft i små omganger mens du rører rundt. Kok opp og tilsett fløte. Kok til du får ønsket konsistens for deretter å ha i kylling og grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Server med litt timian på toppen og gjerne kokte poteter ved siden av.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her