Skjær ribben i tynne skiver (ca 5 mm tykke)
Bland sammen ingrediensene i marinaden og vend ribbestykkene i marinaden. La stå tildekket i kjøleskap i en times tid eller mer.
Tips:
Koreanerne har en hemmelighet som alle bør vite om. Enzymene i pære mørner kjøtt på rekordtid og gjør marineringsprosessen kortere samtidig som det gir et fantastisk resultat. Får du ikke tak i nashi pære, velger du en annen pære.
På grillen:
Grill skivene på høy varme og på direkte varme til de er gjennomstekt. Det tar ikke mange minutter da ribbeskivene er tynne.
I ovn:
Forvarm ovnen til 230 grader og skru på grillelementene.
Spre ribbeskivene utover et bakebrett med bakepapir og sett under grillen. Når skivene har fått fin farge (etter ca fem minutter) tar du ut brettet og vender skivene. Grill noen minutter og legg skivene over på et fat og server med en gang. Alt annet av tilbehør bør være klart og satt på bordet når ribbestykkene blir servert.
Tips:
Legg saks på bordet slik at gjestene kan få en autentisk koreansk BBQ-opplevelse. Grillskivene klippes opp i stykker som gjør det lett å legge i salatblader for så å spises.
Tilbehør:
På koreansk kalles smårettene som settes på bordet Banchan. Disse smårettene spises under måltidet, men må ikke nødvendigvis spises sammen med alt annet. Det er vanlig at man bruker spisepinner og forsyner seg av det man vil, når man vil.
Det er vanlig å pakke ribbestykker i en wrap (kalt ssam) laget av salat- og perillablader.
Sistnevnte kalles også sisho eller kkaennip. Bladene er i myntefamilien og har en helt særegen smak.
Sett frem skåler med bønnespirer, rød og grønn chili og vårløk.
Ha kimchi over i skåler.
Kok ris og server gjerne i porsjonsskåler.
Dette er godt tilbehør til Kung Fu-ribben:
Lyst til å lage ribbe på en annen måte? Da finner du veldig mange oppskrifter her
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig