Klassisk Beef Wellington
Foto: bhofack2

Klassisk Beef Wellington

Med denne oppskriften på Beef Wellington vil du garantert imponere middagsgjestene. Saftig indrefilet innbakt i sprø butterdeig smaker fantastisk.

Fremgangsmåte

  1. Ha sopp, sjalottløk og timianblader i en foodprocessor og kjør til en grov masse. Stek soppblandingen i en stor tørr stekepanne over høy varme. Krydre med salt og pepper.
  2. Når soppblandingen har begynt å få litt farge, tilsett smør og stek videre til all væsken har fordampet. Deglaser pannen med cognac.
  3. Fordel soppblandingen utover et brett og plasser det i kjøleskapet for å avkjøles, ca 10 minutter. Evt kan duxelles lages opptil 4 dager i forveien, så fremt den oppbevares i kjøleskapet. Obs! Husk at smøret vil stivne i kjøleskapet. La derfor duxellen komme til romtemperatur før du senere smører den ut.
  4. Se til at du har et jevnt stykke indrefilet av okse. Her er det viktig at fileten er så sylinderformet som mulig. Krydre indrefileten raust med salt og pepper.
  5. Varm en støpejernspanne over høy varme med olivenolje. Brun indrefileten  raskt, ca 30 sekunder på hver side. Ha indrefileten over på en tallerken og pensle et tynt lag med sennep over. La avkjøles i kjøleskapet til helt avkjølt ca 20-30 minutter.
  6. Kjevle ut butterdeigen til et  jevnt, 0.5 cm tykt rektangel stort nok til å pakke inn indrefileten.  Avkjøl i kjøleskapet til du trenger det.
  7. Rull ut to lag med plastfolie på arbeidsflaten din. Legg skinkeskivene med overlapp, i et stort rektangel midt på folien. Dette laget skal være stort nok til å rulles hele veien rundt duxelles og indrefileten.
  8. Fordel duxelles forsiktig  i et jevnt lag på ca 0.5 cm over skinkeskivene, dette laget kan godt være ca 1 cm fra kantene av skinkeskivene.
  9. Plasser indrefileten oppå soppblandingen i midten av rektangelet. Begynn fra den ene langsiden - løft plastfolien opp og over indrefileten og pakk sopp og skinke godt rundt fileten. Legg plastfolien ned igjen og gjør det samme på motsatt langside. Bruk plastfolien for å rulle det hele godt sammen til et stramt og jevnt sylinder. Pakk inn kortsidene til sist og stram til fra begge ender, mens du ruller rullen, slik at rullen blir fast og jevn. La avkjøles i ca 15 minutter. 
  10. Ta butterdeigen og kjøttet ut av kjøleskapet. Legg to lag med plastfolie på arbeidsflaten din og ha butterdeigen over på denne. Pensle butterdeigen godt med egg.
  11. Fjern plastfolien av kjøttet og plasser midt på butterdeigen. Bruk samme prinsippet som tidligere, og brukt plastfolien for å rulle butterdeigen jevnt og stramt rundt kjøttet.
  12. Kutt av overflødig deig og pass på at alle skjøtene er på samme side. La avkjøles i kjøleskapet i 30 minutter. Du kan godt gjøre alt frem til hit dagen før servering. 
  13. Varm stekeovnen til 200C med stekeplaten i.
  14. Når du er klar til å steke kjøttet, ha det ut av plastfolien, overfør til et bakepapir og skjær et rutemønster på toppen av rullen med baksiden av en kniv.
  15. Pensle med eggeplomme, og forsiktig plasser beef wellington på det varme stekebrettet med skjøten ned og med et digitalt termometer i kjøttet.  i nederste del av ovnen. Stek i 20-25 minutter til butterdeigen er gyllen og kjernetemperaturen på kjøttet er 48-52°C.
  16. Fjern Wellington fra ovnen og la hvile i minst 15 minutter før du skjærer i den. 

Server Beef Wellington med Madeirasaus og valgfritt tilbehør, som for eksempel sellerirotpurè og glaserte gulrøtter og pastinakk. 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her