Kjøttboller med rotgrønnsaker
Apéritif

Kjøttboller med rotgrønnsaker

Det er enkelt å lage kjøttboller. De persillestuede rotgrønnsakene er også enkle å lage, og gjør retten kjempegod. Du trenger ikke noe saus til.

Fremgangsmåte

Ha kjøttdeig, løk og krydder i en bolle og elt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Form små boller og sett på en skjærefjøl. 
 
Tips:
Her kan du bruke den kjøttdeigen du liker best, storfe, lam, svin eller kylling. 
 
Varm olje i en panne og stek bollene noen minutter på hver side til de er gjennomstekte. Hold dem varme. 
 
Grønnsaker:
Skrell og del opp grønnsakene i små terninger. Hold dem fra hverandre.

Tips:

Du kan bruke fryst grønnsaksblanding om du har dårlig tid. For mer farge kan du bruke søtpotet i stedet for vanlig potet. Og du kan droppe både rosenkål og sjampinjong. 

Varm halvparten av olje og smør i en panne og stek grønnsakene i porsjoner etter type til de er myke men fortsatt med litt motstand. Smak til med salt og pepper. Ha i mer smør og olje om det trengs for de neste rundene. Hold varmt i mellomtiden.   
 
Tips:
Du kan steke grønnsakene i ovnen i en ildfast form ved 180 grader i 20 minutter mens du lager kjøttbollene. Da sparer du tid. 
 
Dryss over finhakket bladpersille og server grønnsakene til kjøttbollene. 
 
Server gjerne en salsa eller dip til.  

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her