Eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem
Foto: Stig Buvarp

Eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem

Eple, briochedeig, karamell og whisky blir ikke bedre enn her.

Fremgangsmåte

  1. Eplebrioche: Bland mel, sukker og salt i en bolle, bland deretter sammen lunken melk og gjær.
  2. Bland så inn eggene og pisk godt sammen.
  3. Miks det tørre med det våte i en eltemaskin og la det elte sammen i 20 minutter.
  4. Kutt smøret i terninger og tilsette litt etter litt i deigen og la det eltes godt inn.
  5. La heve i ca en time eller over natten i kjøleskapet.
  6. Skrell og kutt ett eple i småbiter.
  7. Kjevle ut deigen, ca 1 cm tykk, og dekk med smà eplebiter, så kutter du deigen i små ruter på 1 cm.
  8. Brett dem sammen og legg ca 6 stk baller i en liten keramisk form.
  9. La heve ca 30 min til før du steker briochen i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
  10. Karamellsaus: Brun sukkeret i en kjele. Skrell så 2 epler og kutt eplene i båter og smøret i små terninger.
  11. Sukkeret bør bli ganske mørkt så det får god karamellsmak.
  12. Når sukkeret er mørkt tilsetter du eplebitene og smøret og lar det koke sakte inn.
  13. Når det er nesten klart tilsetter du Benriach Whisky og lar det koke et par minutter til.
  14. Serverer sausen romtemperert.
  15. Mens kaken står på benken og avkjøles, kan du sette i gang og piske kremfløten.
  16. Pisk fløten til den er passe stiv. Er du usikker så pisk den litt mindre.
  17. Server kaken med lett pisket krem og karamellsausen

Sendt inn av Anders Braathen, Smalhans

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her