- Ha salaten klar i en stor bolle i kjøleskapet.
- Sprøstek bacon og legg på tørkepapir.
Krutonger: - Forvarm ovnen til 160 °C.
- Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte.
- Varm opp smørblandingen til det bobler.
- Ta så gryta vekk fra kokeplaten.
- Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene.
- La de trekke til seg smørblandingen før de legges på et stekebrett.
- Stek dem i ovnen til krutongene er gylne.
- Dressing:
- Pisk eggeplommene i en stor metallbolle.
- Rør i hvitløk, sennep og sitronsaft, men bare en ting om gangen.
- Pisk i olivenolje, først bare noen dråpen, deretter litt og litt olje om gangen. Pisk hele tiden.
- Rør i ansjosfiletene og halvparten av parmesanosten.
- Bland salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle.
- Serveres på tallerker med krutonger, parmesanost, sprøstekte baconskiver og godt med nykvernet sort pepper.
Vi byr på flere varianter av cæsarsalat
Her finner du mange flere oppskrifter på deilige salater