Adriana Salsis’ gresskarravioli
Parmigiano Reggiano

Adriana Salsis’ gresskarravioli

Det å lage hjemmelaget ravioli er enklere enn du kanskje tror. Denne supre oppskriften er signert en Adriana Salsis som kan sin pasta.

Fremgangsmåte

  1. Fyllet:
    Skjær gresskaret i store biter, fjern skall og frø, damp over middels varme med lite vann i kjelen i omtrent en halvtime til bitene er myke. Alternativt kan du steke gresskaret i ovnen ved 180°C i en halvtime. 
  2. Når gresskaret er ferdig, mos den i en bolle, tilsett en stor håndfull med Parmigiano Reggiano, egg, salt, knuste amaretti, mostarda, muskatnøtt og ricottaost. Bland godt til en jevn masse.
  3. Smak til med salt om nødvendig. 
  4. Pastadeig:
    Bland sammen meltypene, lag en grop og tilsett eggene, en klype salt og litt vann om nødvendig. Begynn å vispe sammen ingrediensene med en gaffel, så gradvis bland inn melet med hendene. Form deigen til en ball. Smør litt olje på overflaten for å unngå at den tørker ut. 
  5. Ta en bit av pastaen, kjør den gjennom en pastamaskin. Begynn med den tykkeste innstillingen, og gjør pastaen gradvis tynnere. 
  6. Ravioli:
    Legg en stripe med pasta på et bord med mel. Fordel fyllet ved hjelp av en teskje utover pastaen, og se til at det er nok plass mellom fyll slik at du får lukket raviolien. Legg en stripe til med pasta på toppen, og press lett med fingeren rundt fyllet for å presse ut all luft, deretter lukker du den godt. Kutt opp med et riflet kuttehjul for den typiske ravioliformen. 
  7. Kok ravioliene i kokende, saltet vann i cirka tre minutter. I mellomtiden smelter du to spiseskjeer smør. 
  8. Hell vannet av pastaen, drypp smeltet smør og masse Parmigiano Reggiano over. 

Alt du trenger å vite om pasta

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Parmigiano Reggiano

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her