- Fyllet:
Skjær gresskaret i store biter, fjern skall og frø, damp over middels varme med lite vann i kjelen i omtrent en halvtime til bitene er myke. Alternativt kan du steke gresskaret i ovnen ved 180°C i en halvtime. - Når gresskaret er ferdig, mos den i en bolle, tilsett en stor håndfull med Parmigiano Reggiano, egg, salt, knuste amaretti, mostarda, muskatnøtt og ricottaost. Bland godt til en jevn masse.
- Smak til med salt om nødvendig.
- Pastadeig:
Bland sammen meltypene, lag en grop og tilsett eggene, en klype salt og litt vann om nødvendig. Begynn å vispe sammen ingrediensene med en gaffel, så gradvis bland inn melet med hendene. Form deigen til en ball. Smør litt olje på overflaten for å unngå at den tørker ut. - Ta en bit av pastaen, kjør den gjennom en pastamaskin. Begynn med den tykkeste innstillingen, og gjør pastaen gradvis tynnere.
- Ravioli:
Legg en stripe med pasta på et bord med mel. Fordel fyllet ved hjelp av en teskje utover pastaen, og se til at det er nok plass mellom fyll slik at du får lukket raviolien. Legg en stripe til med pasta på toppen, og press lett med fingeren rundt fyllet for å presse ut all luft, deretter lukker du den godt. Kutt opp med et riflet kuttehjul for den typiske ravioliformen. - Kok ravioliene i kokende, saltet vann i cirka tre minutter. I mellomtiden smelter du to spiseskjeer smør.
- Hell vannet av pastaen, drypp smeltet smør og masse Parmigiano Reggiano over.
Alt du trenger å vite om pasta
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok