Svart hvitløk gir ekstra dybde i denne kjøttgryta som kan lages med alle typer kjøtt.
Svart hvitløk gir ekstra dybde i denne kjøttgryta som kan lages med alle typer kjøtt.
Denne klassiske libanesiske retten lages opprinnelig med lam, men så vel storfe som kylling kan brukes.
En smaksrik vri på klassikeren piccata milanese som kan lages med kalv, svin eller kylling.
En okseskank som får marinere seg i masse krydder og godgjøre seg over natten i steikeovnen kan ikke annet enn å smake digg.
Erter kjøtt og flesk er norsk tradisjonsmat med lange og masse smak. Det salte kjøttet kan være lettsaltet lammekjøtt eller svinekjøtt.
Peposo er en veldig gammel toscansk tradisjonsrett som bruker samme vin i maten som i glasset.
Noen tenker på dette som østerrisk hverdagsmat, men det er i så fall en delikatesse kamuflert som hverdagsmat for retten er mektig god.
Taco med byggryn og kjøttdeig gir ekstra digg tyggemotstand. Byggrynet gjør at du sparer både miljø og lommebok, og får igjen i sunnhet.
I denne smaksrike oppskriften serveres helstekt flankestek med grillet rosenkål, blomkålpuré og chiliolje. Et deilig festmåltid på den litt lettere siden, men som ikke sparer på kruttet.
Biff av indrefilet smker fortreffelig året rundt, men når den før følge av Parma-skink rotgrønnsaker og en smaksintens urteolje, blir det virkelig fest.
Det blir ikke stort bedre enn klassisk biff tartar. Men med russisk størkaviar og gressløkmajones blir denne ikoniske retten tatt til nye høyder.
Beouf Bourginon er herligsk fransk. Den perfekte selskapsrett, når det skal slås litt ekstra på stortromma. Den kan helt fint lages i god tid i forveien, da smaker den enda bedre.
Hvis du ikke har forsøkt kalvelever, som er en av fransk kjøkkens fremste delikatesser, har du gått glippe av noe virkelig smaksfullt. Her med bulgur eller couscous.
Pot au feu er en fransk klassiker som trenger noen timer på kokeplaten. Men den er verd å vente på. Mens du venter kan du spille høy musikk eller gå en tur.
Øvelse gjør mester, også når det kommer til biffsteking. Gjør som mesterne på Kulinarisk Akademi som viser deg vei med denne oppskriften.
Du kommer ikke nærmere et herremåltid enn dette: mye kjøtt kokt mørt i øl. Husk å planlegge. Kjaker er ofte bestillingsvare hos slakteren.
Lag en rett som med rette kan kalles retromat og som er både hot og god. En feststemt oppskrift på kålruletter.
Denne paioppskriften har alt det familiens store og små elsker, nemlig meksikanskinspirerte smaker, kjøtt- og ostesaus.
Bresert beskriver en teknikk der du først bruner råvarene for så å tilsette væske slik at de blir varmebehandlet i gryte under lokk i ovn. Prøv det med kalvebryst og løksaus.
Lag biffen slik italieneren gjør det. De kaller retten Tagliata og har et litt annet krydder enn vi her i landet bruker. Du verden som det smaker.
Dette blir en vinner på middagsbordet når du serverer oksefileten med en god béarnaisesaus og hjemmelaget pommes frites.