Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.
Les hele sakenDet mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.
Les hele sakenHer har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
Les hele sakenApéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenLær å lage den perfekte kalkunmiddagen med det klassiske tilbehøret og disse oppskriftene.
Les hele sakenMange synes kylling og kalkunkjøtt smaker bedre kaldt, i form av en salat som denne. Skulle det bli noe igjen, smaker den fortreffelig dagen etter i matboksen.
Les hele sakenDenne oppskriften er mye raskere å lage enn du tror. Og passer derfor perfekt på en fredag.
Les hele sakenDet er nemlig ikke så komplisert som det høres ut som. Derimot smaker det mye bedre siden fyllet trekker til seg alle de gode smakene.
Les hele sakenDet tandre kalkunkjøttet trives sammen med mye smak i tilbehøret. Denne oppskriften passer perfekt for deg som ikke har tenkt å tilberede hele fuglen.
Les hele sakenSelv om det ikke sies bare pene ting om USA i disse dager, er amerikanerne udiskutabelt flinkere enn oss på et punkt og det er å takke for høstens grøde. Og takknemlighet er en ofte glemt dyd. Denne versjonen har alle tid til.
Les hele sakenDenne uken starter Thanksgiving på torsdag, og feiringen varer (i hvert fall i USA) til og med søndag. Når et meget spesielt år nærmer seg slutten, er det fint å finne tid og rom for takknemlighet, enten man følger amerikansk tradisjon eller ei.
Les hele sakenMed kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.
Les hele sakenSelv om vi har tatt farvel med julematen, er kalkun velkommen på januarmenyen. Med denne oppskriften får du den rette fredagsfølelsen.
Les hele sakenDu føler deg sunn bare ved å lage røren til de grønne pannekakene som trengs til denne supre resteretten. Har du ikke kalkun, kan du bruke pålegg fra kjøleskapet.
Les hele sakenMeksikanskinspirert må ikke betyr taco. Denne oppskriften er dessuten veldig rask å lage. Perfekt på en fredag.
Les hele sakenForhåpentligvis har du tatt vare på restene etter gårsdagens kalkun. Skroget er nemlig det aller beste grunnlaget for en smaksrik suppe. En flott start på det nye året.
Les hele sakenSelv om polhyllene kan synes ribbet ut i disse romjulstider, er det flere godbiter du med sikkerhet kan satse på. Her er 16 forslag som vil gjøre nyttårsfeiringen minneverdig - og nesten uansett hvilket budsjett du har.
Les hele sakenDu behøver slett ikke velge en hel fugl for å få den gode smaken av kalkun. Denne oppskriften er både smaksrik og lettvint på en travel torsdag.
Les hele sakenPrøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus.
Les hele sakenFor mange hører kalkun med når det nye året behørig skal feires, og her får du oppskriftene og tipsene du trenger for å lykkes.
Les hele sakenHvorfor ikke lage en helfransk fest ut av årets nye vin fra Beaujolais? Sju fristende oppskrifter finner du her.
Les hele sakenKjøttmiddagene er for mange de viktigste med hele julefeiringen. Her er oppskriftene som gjør at du lykkes.
Les hele sakenMed denne oppskriften får du definitivt ikke en kjedelig og tørr kalkun til søndagsmiddagen.
Les hele sakenJuletiden setter som regel spor etter seg, både her og der. Det merker de fleste av oss når vi står på vekta i det nye året. Kylling og kalkun er, i motsetning til tradisjonell julemat, svært magert kjøtt. Kos deg med hvitt kjøtt - og start gjerne allered
Les hele sakenVi koser oss fortsatt med lekre retter i påsken. Kalkunbryst står ikke tilbake for noen av de andre rettene vi har foreslått - heller tvert i mot. Og med en hvit burgunder i glasset skal vi nok komme oss i gjennom dagens rett også.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenDen 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele sakenDen 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele sakenVi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele sakenGi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele sakenNår du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai. Ved siden av en 45 år gammel sensasjon.
Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
Det er i hvert fall litt av hva de i alt 80 testede nyhetene innen øl, sider og brennevin dekker.
Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.
Les hele sakenEn skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.
Les hele sakenMannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.
Les hele sakenNår du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Les hele sakenDenne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.
Les hele sakenRester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.
Les hele saken