Kaffe/te

Mer enn en kopp te
Kaffe/te

Mer enn en kopp te

Kanskje må du tilhøre en tekultur for å kunne forstå fullt ut denne drikkens enorme betydning for en rekke lands sosiale liv og gastronomi.

Les hele saken
Den nye kaffefavoritten
Kaffe/te

Den nye kaffefavoritten

Kenya-kaffens fruktighet, vinøsitet og kompakte munnfølelse har gitt den et helt spesielt renommé blant kjennere. Og nå er det mulig å gå enda mer i dybden med kaffe helt ned på farmernivå.

Les hele saken
Kaffekongen i Berlin
Kaffe/te

Kaffekongen i Berlin

Skandinavene lager bedre kaffe enn italienerne, det mener i hvert fall amerikanske Cory Andreen. Og han er ingen hvem som helst siden han i fjor hentet verdensmestertittelen i kaffesmaking. Men det er i Berlin det kommer til å skje fremover.

Les hele saken
Renessanse for håndbrygging av kaffe
Kaffe/te

Renessanse for håndbrygging av kaffe

Brygging for hånd er på vei tilbake. Om kanskje ikke for full fart, så er metoden i alle fall i godt sig framover drevet av en ny generasjon kaffeentusiaster. Kvalitativt er håndbrygging lett å forsvare, og utstyret er tilgjengelig. La derfor «slowbrew» b

Les hele saken
Te er den nye vinen
Kaffe/te

Te er den nye vinen

Når det gjelder te som matfølge har vi langt igjen, og det til tross for at den gylne drikken er en av de mest anvendelige måltidspartnerne man kan tenke seg. Å få gjennomslag for dette er ett av målene til teentusiastene hos Le Palais des Thés.

Les hele saken
Kaffe/te

Kjølende oppkvikker

Det er ingen grunn til at folk skal slutte å drikke kaffe selv om det er varmt i været - prøv bare de iskalde oppskriftene til baristaene Kristin H. R. Nielsen og Sofia Rydell.

Les hele saken
Kaffe/te

Ikke lenger bare espresso

De som har gått rundt i den tro at "espresso er espresso" og at den er bra bare fordi den er italiensk, henger etter. Trenden tilsier variasjon i smak tilpasset den enkelte utført av dyktige baristaer som kan sitt fag og henter det beste ut av råvaren.

Les hele saken
Kaffe/te

Kamp om de første skuddene

Årets første te, first flush, fra Darjeeling, også kalt teens champagne, er utpreget elegant og en svært ettertraktet vare. På Le Palais des Thés ble 30 prosent av beholdningen solgt allerede på sesongens første dag.

Les hele saken
Rom for te
Kaffe/te

Rom for te

I et gammelt bakeri omgitt av vakre omgivelser i Englands lengste landsby, Branscombe Village, finner vi et av Englands mange tradisjonelle tea rooms. Her kan du nyte afternoon tea som på gammelt vis.

Les hele saken
Kaffe/te

Farvel til Juan og eselet

Cafe de Colombia har vært gjennom en smertefull forandringsprosess. Det lar seg smake i form av stadig nye spesialiteter som demonstrerer denne store kaffenasjonens potensial. Det kan bety et farvel til landets innarbeidete kaffesymbol.

Les hele saken
Kaffe/te

Best på kaffe - igjen!

Det var en svært lykkelig Oda Misje Haug fra Kaffemisjonen i Bergen som fra og med denne helgen og i ett år fremover (igjen) kan smykke seg med tittelen "Baristanorgesmester".

Les hele saken
Kaffe/te

Frustrasjon blir til industri

Om espressoen oppstod som et resultat av ergrelse, så er det ingenting mot den frustrasjon italienerne trolig opplever i forhold til dagens situasjon. De må nemlig i stor grad se på utviklingen av det nå verdensomspennende fenomenet fra sidelinjen.

Les hele saken
Kaffe/te

Svart kraft

Her får du gode og klare tips til hvordan espresso skal tilberedes og hvordan du kan lykkes med denne sorte drikk når familie og kjente kommer på besøk.

Les hele saken
Kaffe/te

Slik blir du verdensmester

Dette er historien om verdensmesteren som ikke ville bli "verdensmester". Men som nå har VM-tittel i to av kaffefagets idrettsgrener. Og i tillegg driver landets smaleste konsept for kvalitetskaffe. Møt Tim Wendelboe.

Les hele saken
Kaffe/te

Bli tekjenner

For å bli en god tekjenner er det viktigste å kunne bedømme bladenes kvalitet for seg selv og i forhold til typen te. Her er noen tips om te generelt og om noen av de mest eksklusive tetypene.

Les hele saken
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå
T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken