Chablis-pionér inviterer til en smakfull aften i Oslo
Clotilde Davenne, en fremragende vinmaker fra Burgund, kommer til Oslo denne novemberkvelden for å servere syv av sine ikoniske viner.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Clotilde Davenne, en fremragende vinmaker fra Burgund, kommer til Oslo denne novemberkvelden for å servere syv av sine ikoniske viner.
Les hele sakenAligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.
Les hele saken199,90 er en gavepakke med tanke på konsentrasjon og fylde fruktighet i denne rødvinen.
Les hele sakenDet nærmer seg den tredje torsdagen i november og beaujolais nouveau-lanseringen, og hva passer vel bedre enn et tilbakeblikk på fjoråret.
Les hele saken31. oktober kommer Maison Jaffelin til Oslo, her får du en sjelden sjanse til å smake flere 1er cru viner fra Burgund på en og samme kveld
Les hele sakenSmak den elskede druen Chardonnay hele veien fra Vin de France til toppvin som Grand Cru fra Chablis.
Les hele sakenMed vin i elleve glass tar vi deg med på oppdagelsesferd gjennom et av verdens mest tradisjonsrike vinland.
Les hele sakenVi snakker om vinmarken Montée de Tonnerre og årgangen 2020.
Les hele sakenFor Fanny Sabre vil det si lenger sør og lenger opp i åssidene i Burgund.
Les hele sakenKlimaendringene har allerede satt sine dramatiske spor i Burgunds vinmarker. De får denne etterspurte vinstilen, forbundet med eleganse og raffinement, til å kjennetegnes av stadig modnere frukt.
Les hele sakenSå har det seg dessuten slik at den finnes på fast plass i de 60 største polutsalgene.
Les hele sakenI tillegg er produsenten en av de aller beste i denne delen av Burgund.
Les hele sakenDenne store godbiten finnes sågar i 60+ polhyller, og snart i tre ganger så mange.
Les hele sakenRett før det store burgundslippet på Vinmonopolet holder vi en smaking av den produsenten med flest viner i slippet, erkeklassiske Maison Jadot.
Les hele sakenMed denne vinen trenger du ikke vente på at den etterlengtede mykheten og aromaene skal komme ut.
Les hele sakenDa er dette hva du trenger.
Les hele sakenDenne spennende smakingen blir virkelig lærerik og ikke minst smaksrik. Her får du oppleve 10 viner på forskjellige Chablis-nivåer og ulike årganger.
Les hele sakenDen kommer dessuten fra en produsent som først nå er tilgjengelig i Norge, og det er et vellykket møte.
Les hele sakenKombinasjonen av Santenay og Jadot-eierskap er bakgrunnen for den gode vinvalutaen.
Les hele sakenNår tradisjonene fra Burgund og Bordeaux tas med til Sør-Frankrike, kan gull oppstå. Slik som ukens viner.
Les hele sakenFranske viner slutter aldri å imponere, og stadig søker nordmenn mot disse vinene. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet.
Les hele sakenBordeaux og Burgund er to av verdens aller mest anerkjente vinområder. Men hva skiller egentlig de to? Dette vil Master of Wine Mai Tjemsland lære deg på kun to timer.
Les hele sakenSelvsagt brukte ikke munkene ord som biodynamisk eller økologisk, men utover det er tradisjonene i hevd hos Clos du Moulin aux Moines som i løpet av de siste 10 årene har fått sjelen tilbake.
Les hele sakenHvem skulle trodd og det bare for få år tiden at aligoté skulle få en slik renessanse som vi ser nå. Disse tilhører dessuten noe av det beste av denne tidligere så utskjelte druen.
Les hele sakenDenne hvite burgunderen byr på strålende valuta for pengene. Fra samme produsent kommer det en rekke andre burgundere i begge farger som er langt bedre priset enn det som nå er blitt normen.
Les hele sakenDet er siste frist for å handle inn godsaker til påsken, og denne burgunderen vil det gå gjetord om.
Les hele sakenDen hvite er laget av chardonnaydruer og den røde av gamaydruer, begge fra Sør-Burgund-appellasjonen Mâcon.
Les hele sakenDenne kvelden får du en unik mulighet til å smake meget flotte viner fra Burgunds beste vinmarker. Fordi det er en svært så eksklusiv smaking er det kun 30 plasser denne kvelden, og de blir nok fort revet vekk.
Les hele sakenDet er lenge siden det var mulig å få god vin fra Burgund til 140 kroner, så er denne da også ekstra gunstig priset.
Les hele sakenDenne kvelden smaker du deg gjennom Burgunds hierarki fra regionvin til premier cru, både hvitt og rødt og fra nord til sør. Til sammen 10 viner fra en av områdets mest kjente produsenter vil forklare deg hvorfor Burgund er så ettertraktet.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenDen 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele sakenDen 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele sakenVi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele sakenGi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele sakenNår du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai. Ved siden av en 45 år gammel sensasjon.
Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
Det er i hvert fall litt av hva de i alt 80 testede nyhetene innen øl, sider og brennevin dekker.
Den er det sikreste valget fra basishylla når du skal ha en vin som aldri skuffer og det til en veldig gunstig pris. Den finnes på absolutt alle pol.
Les hele sakenAsparges, små søte poteter, jordbær og makrell, det er sommermat det. Som ikke krever særlig innsats, men som smaker perfekt enten gradestokken viser full sommer eller fortsatt vår.
Les hele sakenMannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.
Les hele sakenNår du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Les hele sakenGazpacho er kanskje, fordi den skal serveres kald, først og fremst en sommerrett. Og utmerket turmat for termosen - også på ikke så glovarme dager.
Les hele sakenDagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.
Les hele saken