Likør - rips og urter

Fremgangsmåte

  1. Finn frem et stort Norgesglass eller lignende, som kan romme alt sammen.
  2. Hell oppi all ripsen og sukkeret. Dette knuses med en sleiv. Tilsett alle urtene og kanelstengene.
  3. Hell over brennevinet og rør rundt.
  4. Tilsett den halve limen til slutt.
  5. Sett på et tett lokk og plasser krukken på et mørkt svalt sted i ca 2 - 3 mnd. Glasset vendes annen hver dag slik at alt innholdet beveges.
  6. Etter 2 - 3 måneder, siles innoldet en - to ganger gjennom et linklede, slik at likøren blir blank og rød.
Helles tilslutt over på flaske, og er en kjempefin dessertlikør.

Sendt inn av Kjetil Lycke Bodal

Forsiden akkurat nå
Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken