Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 2. juni og 3. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Smak 8 viner fra Sicilia til en svært så fristende 5-retters med sesongens beste råvarer

Winemakers Dinner: Smak 8 viner fra Sicilia til en svært så fristende 5-retters med sesongens beste råvarer

Det spares ikke på kruttet når Klosteret dekker opp til en lekker spesialkomponert 5-retters meny til 8 viner fra Sicilia. 3 av disse er ikke tilgjengelige i Norge, så her blir du en av de første som får smake.
14 Mai 2020 - 15:48

Sicilia produserer kvalitetsviner som aldri før, og blant de aller beste produsentene er Donnafugata. Det er en familiebedrift som nå driftes av den femte generasjonen. Vinproduksjonen ble først satt i gang i 1851, med det var ikke før 1983 at selve Donnafugata ble etablert. De skapte en ny vinstil på Sicilia ved å fusjonere gamle tradisjoner med moderne tolkinger. I dag er det Antonio Rallo som er vinmaker på garden. For han er bærekraft og kvalitet særdeles viktig når det kommer til vinmaking. 

 

For 10 år siden startet de en revolusjon på Sicilia når det kommer til innhøsting. På grunn av den ekstreme varmen høster de mye av druene midt på natten. Dette for å best ivareta ansatte og druer. Dette har nå blitt til en stor årlig begivenhet. 

Her kan du lese mer om Donnafugata

Donnafugata har vingårder i det beste områdene fra hele Sicilia. Dette gjør at man kan nyte alt fra vulkanske viner fra Etna til den forførende søtvinen passito fra øya Pantelleria. Dette gjør at de produserer et bredt spekter med viner. Denne middagen blir en smaksreise gjennom denne vakre øya. Du får blant annet smake en boblevin som ikke er tilgjengelig i Norge, samt Prio som er laget på den lokale druen lucido også kjent som cataratto. Samt kult-vinene Mille e Una Notte og Ben Ryé Passito. Det er Bente Vamråk fra Fine Brands som skal lede oss gjennom denne formidable kvelden. 

 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Donnafugatas viner

Til disse flotte vinene har kjøkkensjef Daniel Johansson på Klosteret komponert en svært spennende 5-retters meny. Klosteret er en av Oslos eldste restauranter, og det er gjennom 27 år med svært høy kvalitet at den fortsatt er en av byen mest populære spisesteder. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap
Dagens rett
Salat med asparges, lune poteter og makrell

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap

Asparges, små søte poteter, jordbær og makrell, det er sommermat det. Som ikke krever særlig innsats, men som smaker perfekt enten gradestokken viser full sommer eller fortsatt vår.  

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap
Dagens rett
Salat med asparges, lune poteter og makrell

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap

Asparges, små søte poteter, jordbær og makrell, det er sommermat det. Som ikke krever særlig innsats, men som smaker perfekt enten gradestokken viser full sommer eller fortsatt vår.  

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her