Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo, 30. August

Winemakers Dinner: 7 deilige viner fra en av Italias mest historiske vingårder
Foto: (Ryzhkov)

Winemakers Dinner: 7 deilige viner fra en av Italias mest historiske vingårder

Grip sjansen til å oppleve viner fra en av Italias mest historiske vingårder satt til en unik femretters middag på Stock.
01 Juni 2021 - 15:14

Det er duket for en enestående gastronomisk opplevelse når tradisjonsrike Carrettas viner settes til Stocks nydelige femetters meny.

Tenuta Carretta er en av Italias mest historiske vinprodusenter, med røtter helt tilbake til 1467.  Vinhuset holder til i vakre Piobesi d’Alba, Roero, sør i italienske Piemonte, og har vært eid av samme familie helt siden oppstarten for over 500 år siden. Her snakker vi altså virkelig lange og gode tradisjoner.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

I et kupert område nord i Alba finner vi hovedhuset og dets omkransende vinmarker - hele 35 hektar ligger som et vakkert amfiteater rundt vineriet. Beveger vi oss lenger sør ved elven kommer vi til Langhe, og også her har Tenuta Carretta 35 hektar med flotte vinmarker.

 Tenuta Carretta omkranset av vinmarker. Foto: Jesus Vicente Castellano Ramire

Tenuta Carretta lager kun vin av egne druer, og har som mål at hver fase av arbeidet skal bringe kvalitet til flaskene. De ferdige vinene skal både bevare og uttrykke vinmarkenes beste smaker, og det legges derfor stor vekt på manuell innhøsting, langsom pressing og balansert maserasjon. Resultatet er smaksrike og nydelige viner som vi denne kvelden får smake 7 av.

Som om dette ikke var nok, har Stocks dyktige kjøkkensjef Tord Johnsæter omhyggelig smakt seg gjennom vinene og utviklet en spesialtilpasset femretters meny for denne kvelden. Vi kan garantere spennende kombinasjoner som vil varme sjelen en mørk høstkveld, og vi gleder oss stort!

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen. Du blir abonnent her.

  Foto: IMAGERIE studio fotografico di P

Meny 2.jpg [111.79 KB]
         Kveldens meny. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt sammen med, og etter myndighetenes krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at du og de du vil sitte med bestiller sammen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap
Dagens rett
Salat med asparges, lune poteter og makrell

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap

Asparges, små søte poteter, jordbær og makrell, det er sommermat det. Som ikke krever særlig innsats, men som smaker perfekt enten gradestokken viser full sommer eller fortsatt vår.  

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap
Dagens rett
Salat med asparges, lune poteter og makrell

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap

Asparges, små søte poteter, jordbær og makrell, det er sommermat det. Som ikke krever særlig innsats, men som smaker perfekt enten gradestokken viser full sommer eller fortsatt vår.  

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her