Ideen bak hans vinnerdrink Turning Leaves er en enkel, forfriskende cocktail med ingredienser som de fleste enkelt kan få tak i.
– Målet var å lage en smaksprofil som fanget både friskhet og blomstertoner fra hylleblomst kombinert med agurk og oregano, sier Mathias Alsén som nå legger seg i hardtrening foran den globale finalen i denne beintøffe bartenderkonkurransen.
Finalen finner sted i Sydney i mai.
Konkurransen legger vekt på at drinkene i konkurransen skal være egenkomponert, at ingrediensene skal være lett tilgjengelige og at drinken skal kunne mikses også av amatører.
Med andre ord så er det smaken som står i fokus her og målet er på sikt å etablere en ny klassiker innen cocktailverdenen. Mathias’ vinnerdrink, Turning Leaves”, er basert på Bacardi Superior, sukkerlake, sitron og hylleblomstlikøren St. Germain i tillegg til de litt mer uvanlige drinkingrediensene oregano og agurk.
Hvis Alsén vinner den internasjonale finalen får han i tillegg til heder og ære reise rundt å besøke noen av verdens beste barer.
Foto: Christina Bording, Xtina Foto