Ukens vin
Byr fortsatt på utrolig mye vin for pengene

Byr fortsatt på utrolig mye vin for pengene

Halvnorske Bibi Graetz leverer nok en gang utrolig god valuta for pengene og denne rødvinen finner du i 225 polutsalg. Den hvite er et enda bedre kjøp, men må bestilles.
Aase E. Jacobsen
10 Februar 2017 - 10:45

Casamatta Rosso 2015 er et funn i den nyankomne 2015-årgangen – en årgang som høster lovord så å si hver gang en ny vin kommer på markedet. Og Italia og Toscana er intet unntak. Ei heller rødvinen med den karakteristiske gule etiketten (malt av Bibi Graetz selv), som knapt har smakt så godt som i nettopp 2015, og det etter åtte årganger på det norske markedet.

Her kan du lese mer om den suksessrike vinkunstneren

Selv om Norge er en stor avtaker av Casamatta og den føles nesten som «norsk», gitt produsentens nære relasjoner til Norge (både mor og kone er norske), er den faktisk i salg i mange andre markeder. Det gjelder også dens hvite søster, Casamatta Bianco 2015 som virkelig overgår seg selv i siste årgang ut.

Bibi selv sier at han har det moro med gode venner når de skal gjette prisen på denne vinen. De fleste havner på langt over det dobbelte. Og den er et helt fantastisk godt kjøp som kommer til å holde gjennom hele vinter-, vår- og sommersesongen, og et par-tre år lengre enn det – minst.

Druematerialet kommer fra Bibis vinmarker ved den toscanske kysten, mellom Grosseto og Elba. Ikke langt fra perlen Isola del Giglio, derav den tydelige røykkarakteren som kjennetegner hvitvin fra det karaktersterke jordsmonnet i området.

Vil du ha enda mer av den, er Bibi Graetz Bugia di Giglio Toscana Bianco 2014 en ytterst interessant vin, ikke billig, men en kraftpakke som kan måle seg i kvalitet med de beste hvitviner. Den er laget i sin helhet av ansonica fra Giglio, mens den rimeligere hvite er av vermentino og muscat.

Bibi Graetz.

 

Se alle vinene til Bibi Graetz på polet

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev   

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her