Drikke
Fantastisk lagringsdyktig hvitvin du neppe må stå i kø for

Fantastisk lagringsdyktig hvitvin du neppe må stå i kø for

Den er nemlig halvtørr, og det vil jo ikke folk lenger ha. Men har du god tid, vil den svelge unna det meste av sødmen og konkurrere med de beste tørre om kraft og konsentrasjon.
Aase E. Jacobsen
09 April 2016 - 10:02

Dr. Crusius  Schlossböckelheimer Felsenberg Riesling Spätlese 2014 er en nesten uvirkelig god vin med et tilnærmet uendelig lagringspotensial. Best av alt er at den smaker fantastisk allerede nå. Og siden den ikke er tørr, blir du sikkert alene om å køe foran akkurat denne vinen når spesialpoldørene åpnes torsdag 7. april kl 10.

Disse superkjøpene av noen vinene kan du bestille - helt uten kø

Lauer Schonfels Riesling GG Fass 11 2014 kommer derimot til å møte flere albuer all den tid den holder like høy kvalitet og at prisen er så vidt gunstig. Og så er den tørr. Vi snakker imidlertid om en hvitvin med en rødvins bruksområder.

Det aller beste kjøpet er Acham-Magin Forster Ungeheuer Riesling Kabinett Trocken 2014.

Økende priser

Den er et av de få virkelige kuppene i dette spesialpolslippet. For tysk hvitvin på toppnivå er ikke lenger veldig rimelig. Schäfer-Fröhlich - en av de aller største uansett geografi- har passert den magiske 500 kroners grensen. Og selv om gjengangere i spesialpolutsalgene som Mosbacher, Christmann og Acham-Magin også i 2014-årgangen er lavt priset, spørs det hvor lenge det vil holde all den tid importøren (Hans A. Flaaten) er kjøpt opp av en langt større aktør (Moestue) med helt annen kostnadsstruktur. Så kanskje det i vinkretser veletablerte begrepet, «Flaaten-priser», blir historie?

Når det er sagt, er Julian Haart og Daniel Vollenweider, også en del av samme gruppe (importøren Blend Wines), og prisene her er fortsatt for enkelte viner svært gunstige.

Begge disse produsentene er for øvrig representanter for den unge generasjonen som nå gjennomfører en storstilt redningsaksjon i dette historiske vinområdet.

I år som i fjor er Zangs ultrakule Rimbacher Landsknecht Alter Satz Trocken laget av en myriade av gamle druesorter verd å få med seg. 

Årets tyske satsing fra spesialpolene inneholder ingen viner fra Rheingau siden «ingen tilbud ble funnet gode nok ifølge innkjøperne». Men bestillingsutvalget har mange godbiter – også i 2014-årgang – for den som vil ha et bredere tysk nedslagsfelt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking.

Nedenfor er de 59 produktene listet etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Lanseringsstart er kl 10.00 den 11. mars 2016.  Tema for spesialpolet i april er også champagne. Til sammen drøyt 200 varelinjer legges ut for salg. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her