Drikke
Fantastisk lagringsdyktig hvitvin du neppe må stå i kø for

Fantastisk lagringsdyktig hvitvin du neppe må stå i kø for

Den er nemlig halvtørr, og det vil jo ikke folk lenger ha. Men har du god tid, vil den svelge unna det meste av sødmen og konkurrere med de beste tørre om kraft og konsentrasjon.
Aase E. Jacobsen
09 April 2016 - 09:02

Dr. Crusius  Schlossböckelheimer Felsenberg Riesling Spätlese 2014 er en nesten uvirkelig god vin med et tilnærmet uendelig lagringspotensial. Best av alt er at den smaker fantastisk allerede nå. Og siden den ikke er tørr, blir du sikkert alene om å køe foran akkurat denne vinen når spesialpoldørene åpnes torsdag 7. april kl 10.

Disse superkjøpene av noen vinene kan du bestille - helt uten kø

Lauer Schonfels Riesling GG Fass 11 2014 kommer derimot til å møte flere albuer all den tid den holder like høy kvalitet og at prisen er så vidt gunstig. Og så er den tørr. Vi snakker imidlertid om en hvitvin med en rødvins bruksområder.

Det aller beste kjøpet er Acham-Magin Forster Ungeheuer Riesling Kabinett Trocken 2014.

Økende priser

Den er et av de få virkelige kuppene i dette spesialpolslippet. For tysk hvitvin på toppnivå er ikke lenger veldig rimelig. Schäfer-Fröhlich - en av de aller største uansett geografi- har passert den magiske 500 kroners grensen. Og selv om gjengangere i spesialpolutsalgene som Mosbacher, Christmann og Acham-Magin også i 2014-årgangen er lavt priset, spørs det hvor lenge det vil holde all den tid importøren (Hans A. Flaaten) er kjøpt opp av en langt større aktør (Moestue) med helt annen kostnadsstruktur. Så kanskje det i vinkretser veletablerte begrepet, «Flaaten-priser», blir historie?

Når det er sagt, er Julian Haart og Daniel Vollenweider, også en del av samme gruppe (importøren Blend Wines), og prisene her er fortsatt for enkelte viner svært gunstige.

Begge disse produsentene er for øvrig representanter for den unge generasjonen som nå gjennomfører en storstilt redningsaksjon i dette historiske vinområdet.

I år som i fjor er Zangs ultrakule Rimbacher Landsknecht Alter Satz Trocken laget av en myriade av gamle druesorter verd å få med seg. 

Årets tyske satsing fra spesialpolene inneholder ingen viner fra Rheingau siden «ingen tilbud ble funnet gode nok ifølge innkjøperne». Men bestillingsutvalget har mange godbiter – også i 2014-årgang – for den som vil ha et bredere tysk nedslagsfelt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking.

Nedenfor er de 59 produktene listet etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Lanseringsstart er kl 10.00 den 11. mars 2016.  Tema for spesialpolet i april er også champagne. Til sammen drøyt 200 varelinjer legges ut for salg. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her