Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 8. februar i Oslo

Smak trendy viner fra Piemonte sammen med nydelig mat hos Einbar
Foto: (Segni di Langa)

Smak trendy viner fra Piemonte sammen med nydelig mat hos Einbar

8. februar får Oslo besøk av en av Piemontes mest spennende vinmakere, opplev Gian Luca Colombo og hans viner på Einbar.
29 Desember 2022 - 13:20

En av Oslos mest spennende mat- og vinbarer Einbar, gleder seg til å ta imot Gian Luca Colombo og har satt sammen en vinterlig meny til hans viner kalt Segni di Langa. Alt er lagt til rette for en intim og hyggelig kveld.

Gian Luca Colombo har alltid hatt en drøm om å bli vinmaker, men uten å være arving til vingård eller vinmarker er ikke dette alltid like lett. Allikevel klarte han etter mye hardt arbeid å kjøpe og leie vinmark og startet Segni di Langa i 2011. Allerede i 2014 ble han kåret til Italias beste vinmaker under 35 år.

Gian Luca i sine egne vinmarker Foto: Segni di Lunga

Han har nå 3,5 hektar med vinmark sammen med sin kone Allessandra, noe eier de helt selv og noe leier de over lang tid hvor de har ansvaret for alt arbeid i vinmarkene. De har alltid dyrket økologisk, og er nå på vei over til helt biodynamisk. Alt gjøres for hånd, og målet er at vinene skal smake av sitt voksested uten preg av for mye menneskelig inngripen.

Gian Luca er også veldig glad i druen pinot noir, (kalt pinot nero på italiensk), og er også en av Piemontes mest spennende produsenter av den elegante druen. I tillegg til pinot nero dyrker han de klassiske lokale druene nebbiolo, barbera, dolcetto og pelaverga. Denne kvelden får du smake store deler av hans portefølje inkludert to årganger av hans Barolo.

Einbar er mat- og vinbaren til velrennomerte restaurant Einer som har blitt skrytt opp i skyene av matkritikerne. Her får du altså utrolig god mat i intime og uformelle kjellerlokaler matchet med veldig spennende viner fra Piemonte. En liten utflukt midtvinters som du ikke vil gå glipp av.

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her