Ukens vin

Slike forhold gir god vin.

Denne hvitvinen er et realt kupp

Denne hvitvinen er et realt kupp

Her får du utrolig mye for pengene. Ikke bare smak av god vin, men også av historie.
Aase E. Jacobsen
12 Juli 2015 - 15:45

Angelucci Leonate Pecorino Colline Pescaresi 2014 har masse karakter og skiller seg derfor positivt fra mange av vinene i sin prisklasse. Her får du både mineralkarakter, parfymert frukt og god fylde for en rimelig penge.

Leonate Pecorino.

Den er dessuten laget av en drue som for ikke lenge siden var i ferd med å forsvinne fra Sør-Italias hardt pressete vinmarker. Heldigvis har flere produsenter tatt grep for å stoppe denne farlige utviklingen – biomangfold er lykkeligvis på moten i Italia, mye takket være SlowFood, bevegelsen som har gjort en kjempeinnsats for å ta vare på ikke bare Italias, men også hele verdens gastronomiske historie.

Derfor kan vi ha glede av viner laget av pecorino. En drue som ikke er skapt for moderne vinindustri som fordrer høyt utbytte og ukomplisert atferd. Pecorino er lavtytende og har sine nykker. Derfor blir det også god vin av den.

Her er en annen velkjent produsent som lager god vin av samme drue

Angelucci som produsenten med tilhold i Abruzzo heter, sørger for at den får ekstra mye karakter ved å lage drueskallene være med i 18 timer før gjæringen starter (og druene presses), såkalt kaldmaserasjon. I tillegg ligger vinen på bunnfallet etter gjæringen i fem måneder før flasketapping.

Det finnes mange flere pecorinoviner i salg på polet

Denne familiedrevne vingården nøyer seg ikke med å satse på pecorino, men også en annen nesten utryddet drue som heter moscatello di castiglione. Familien var involvert i den tiårige prosessen med å få den godkjent, og i 2003 var det klart for å lage vin av denne druen som det finnes skriftlige kilder om tilbake til 1700-tallet da den var en viktig inntektskilde i området.

På samme måte som pecorino bærer moscatello lite frukt og derfor ikke overlevde etterkrigstidens jakt på større volum. Angelucci lager faktisk fire viner av denne sjeldne druen, inkludert en halvtørr og en (søt) musserende utgave.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her