årets øl
Ringnes Polaris Røykbokk er Årets Øl

Ringnes Polaris Røykbokk er Årets Øl

Ringnes fikk full pott i Åerts Øl med sitt nyeste tilskudd i sin småbatchserie Polaris.
Aase E. Jacobsen
13 September 2015 - 16:09

 

Polaris ble lansert første gang i 2012, da som en dobbelbokk. I 2015 er det en røykbokk som ikles Polaris-designen. Og det er ikke hvilken som helst røykbokk, for her har Ringnes’ bryggere gått sammen med malter og hjemmebrygger Roar Sandodden som er den eneste som malter byggkorn på ekte nordtrøndersk vis, nemlig i et såinnhus hvor det fyres med oreved.

Han var også med på Alstadberger - det første helnorske ølet

Resultatet er et svært harmonisk øl med stor fylde og fruktighet og lang ettersmak som er tørt nok til å fungere til retter som viltgryter. Men som også har nok sødme til å følge en ostebrikke.

- Jeg er veldig glad for muligheten til å bidra til dette prosjektet og utrolig stolt over å se at våre malte- og bryggeritradisjoner i Stjørdal bli satt slik pris på, sier Sandodden.

Bryggerimester Gunnhild Tolleshaug hos Ringnes er ikke mindre fornøyd med resultatet og prisen:

-Kjempestas! Hele prosjektet fra tørking av malt til ferdig bokk har vært en fornøyelse å være med på, og dette er en ekstra klapp på skulderen til alle som har bidratt.

Inspireres av samarbeid

Kollega Sigrid Strætkvern, med tittelen stemningsskaper hos Ringnes, er minst like entusiastisk:

- Vi gleder oss veldig over prisen og det har vært moro å jobbe med Polaris-serien vår. Det er inspirerende å lage samarbeidsbrygg og vi får vist at vi besitter mye kunnskap og kreativitet blant bryggerne våre. Denne gangen har de tatt frem et fantastisk godt matøl som vi har all grunn til å være stolte over.

Årets Øl ble delt ut under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo. Prisen er et samarbeid mellom Ølakademiet, Apéritif, Norbrygg og Ølportalen og ble delt ut i år for femte gang.

Her er de fire andre ølene som var med helt til slutt

Årets jury består av Steinar Killi, Arkitektur- og Designhøyskolen, Runar Døving, Markedshøyskolen, Stein Øvre, Creuna, Jørn Tore Persen, Ølakademiet, Aase E. Jacobsen, Apéritif, Gustav Foseid, Norbrygg, Ove Haugland Jakobsen og Per Øyvind Arnesen, begge Ølportalen.

I alt ble det vurdert 56 nylanserte ølmerker. Det er ikke bare smak som vektlegges, men også design, innovativ verdi og markedspotensial.

I fjor var det Kinns Kveldsbris som ble beste nye øl

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her