Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 29. august i Oslo

Smak bredden av Rhône-dalens viner for kun 595,-

Smak bredden av Rhône-dalens viner for kun 595,-

Smak noe av det beste Rhône har å by på fra nord til sør, med viner fra det anerkjente vinhuset Chapoutier.
15 August 2022 - 14:40

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten i billettskjemaet nederst.

Rhône er en av Frankrikes store, klassiske vinregioner og strekker seg over 250 km og like mange byer. Dalen deles i to av elven Rhône, og i 8 generasjoner har Maison M. Chapoutier her produsert nydelig og variert vin – både nord og sør for elven.

Vinmarker i vakre Rhône-dalen
Vinmarker i vakre Rhône-dalen
(Foto: Michel Peres)

Vineriets hovedsete ligger i Crozes-Hermitage og drives av Michel Chapoutier, en meget smart, men også uortodoks mann. Gjennom de mer enn 20 årene han har stått ved spakene, har han etablert seg som en av de mest synlige skikkelsene i vinverdenen. Han er både blitt hyllet og kritisert, men med vinmarker spredt rundt i hele området, står Michel støtt som en av Rhônes fremste ambassadører. Chapoutier representerer bredden i Rhônes viner, og dette er derfor den gylne anledning til å bli kjent med hele regionen.

Michel mener at terroir består av flere elementer; jordsmonn, klima, mennesker, og årgang. Dermed ligger fokuset på å sikre kvalitet i vinmarkene, og gjøre selve vinproduksjonen så enkel som mulig. Michel var også blant de første i Frankrike som begynte å drive biodynamisk, og er en av de få i Rhône som lager enkeltvinmarksviner.

Chapoutiers viner er kjent for sin høye konsentrasjon og utmerkede lagringsevne. Særlig gjenkjennelige er de røde og hvite Hermitage-vinene, laget av henholdsvis syrah og en blend av marsanne og roussanne, som vi vil få smake denne kvelden. 

Chapoutier Crozes-Hermitage
Chapoutier Crozes-Hermitage (Foto: wjarek)


Vi vil også få servert M. Chapoutier Invitare Condrieu som er et fremragende eksempel på hvordan klassisk condrieu skal smake, og ikke minst lekre M. M. Chapoutier Les Arènes Cornas med sin store fruktighet.

Her kan du se hva Apéritif mener om Chapoutier sine viner.

På besøk får vi Torgeir Rosvoll som hos Signature Wines jobber tett med Maison M. Chapoutier og vil ta oss med på en fantastisk smaksreise gjennom hele Rhône-dalen.

Se vinlisten og bestill plass nedenfor.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Slik har du alt du har smak tilgjengelig på mobilen til en hver tid, helt uten app.

Kveldens viner. Endringer kan forekomme.
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her