Italia forbindes med god vin og ikke minst god mat, og du kan være bombesikker på at det serveres alltid minst én pastarett til middag.
De første nedtegnelsene om pasta kommer fra Palermo på 1100-tallet, og det er neppe den italiener som kunne tenke seg å leve uten pasta.
På de neste sidene finner du pastaoppskriftene du trenger
Pasta kommer i alle former og størrelser, og du kan finne en rekke forskjellige typer enten i tørrvarehyllen eller i ferskvaredisken.
Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide
Hjemmelaget er best
Det beste resultatet får du selvfølgelig om du lager pastaen selv fra bunnen av, og har du en pastamaksin er dette langt enklere enn du skulle tro.
Da kan du trylle frem pastaplater, pappardelle, tagliatelle, spagetti og alle mulige andre spesialiteter.
Utgangspunktet er dog alltid en god pastadeig, og den er slett ikke vanskelig å lage.
Prøv våre pastaoppskrifter
I vår rikholdige kokebok finner du mer enn 200 oppskrifter på forskjellige pastaretter til glede og inspirasjon.