Det er knapt noe som er så fristende som god sushi og sashimi.
Mange har nok hørt at man må gjennomgå et syv års kokkeskole for å kunne bli sushikokk i Japan, men det er ingenting i veien for at du skal kunne lage god sushi hjemme hos deg selv.
Øvelse gjør mester
Når det gjelder sushi ligger det veldig mye i det håndlaget du har når du lager de forskjellige bitene, og desto mer du forsøker desto lettere blir det etter hvert.
Basisen for enhver god sushi er risen.
Prøv denne oppskriften på sushiris
Mange forbinder sushi med rå fisk, men i sushiens hjemland, Japan, serverer de gjerne kjøtt eller grønnsaker enten som nigiri sushi eller makiruller.
Må fryses
Her er det bare fantasien som setter grenser. Men første prioritet er alltid at råvarene må være av første klasse.
Husk at all fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.