Bransje
Nytt destilleri kupper spritguru

Nytt destilleri kupper spritguru

Stig Bareksten forlater Det Norske Brenneri i Grimstad for å utvikle mikrobrenneri og håndlagde spritprodukter i Bergen.
Redaksjonen
30 Oktober 2015 - 17:27

Stig Bareksten blir utvikler, sjefsdestillatør og medeier i mikrobrenneriet OSS CRAFT Distillery i Bergen.

- Vi har sikret oss kanskje verdens beste brennevinsdestillatør av håndlaget sprit, sier daglig leder Steinar Knutsen. Knutsen var også stifteren av 7 Fjell Bryggeri  i Bergen, samt Northern & Co., og Voss Fellesbryggeri. Det siste sammen med vossingen Arne Hjeltnes. 

Stig Bareksten slutter i Det Norske Brenneri som han var med å etablere i 2011 sammen med tidligere Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik. Sammen med Puntervold har de utviklet en serie akevitter under navnet Arvesølvet, Norges første whisky Audny, og nå sist en fatlagret gin og en gin som kommer på markedet i november. 

Kunne ikke si nei

- Jeg kunne ikke si nei til denne muligheten. OSS CRAFT Distillery har et vanvittig ambisjonsnivå og har allerede utviklet produkter som er kvalitetsmessig helt enestående, sier Bareksten.

43-åringen er lidenskapelig opptatt av de ulike variantene innen brennevin. De siste årene har han nærmest levd et gründerliv med ansvar for produktutvikling, markedsføring og distribusjon av de håndlagde produktene til Det Norske Brenneri.

Bare være kreativ

- Nå skal jeg bare konsentrere meg om det kreative, være utvikler og destillatør. De siste årene har det skjedd en revolusjon innen bryggeribransjen, hvor mikrobryggerier har tatt en stadig større andel av øl-markedet. Denne trenden vil vi også se for fullt innen brennevin. Folk etterspør håndarbeid basert på genuine oppskrifter og ikke minst at gode og ekte historier kan knyttes til produktene, sier han entusiastisk. 

Galskap

Den nye sjefsdestillatøren er bergenser, men har bodd utenbys de siste 20 årene. At Bergen skal bli en internasjonal utskytningsrampe for en serie ulike og håndlagde brennevinsserier, var en fristelse Bareksten ikke kunne motstå.

- Fordi dette er den ultimate kombinasjonen av galskap og patrioisme. Dette er noe jeg tror på.  Samtidig er det rigget opp en profesjonell struktur i virksomheten. Jeg skal lage verdens beste brennevin, det er det enkle og lidenskapelige mandatet. Og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Bareksten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her