Bresjnev mot USA, det var en farlig duell en gang i tiden. Men nå er det duket til dødt løp. I hvert fall om vi bruker polets julinyheter som målestokk.

Labbé Vin de Savoie Abymes Jacquère .

 En og annen avstikker

Det er mange nye hvitviner denne gangen, men egentlig få «wow»-opplevelser. De beste hvite kjøpene er Tour des Gendres Bergerac Sec 2014Labbé Vin de Savoie Abymes Jacquère 2014 og boksvinen Settesoli Catarratto Chardonnay Organic 2014.

Terre Nere Rosato.

Det er sommer og tid for rosevin. Aller best blant de lyserøde er  Terre Nere Rosato 2014. Denne produsenten kan du dessuten lese mer om her.

Nyhetenes aller beste viner er røde og av druen pinot noir fra California. Som Lioco Klindt Vineyard Pinot Noir 2012 og Copain Tous Ensemble Pinot Noir 2013.

Nok en gang er det ølnyhetene som imponerer mest. Kinn trår til med et av sommerens kuleste øl, men Kinn Bresjnev Sovjet Staut er så avgjort ikke et «sommerøl», men nå salige Bresjnev ville nok stått opp fra de døde for å få en smak av dette ølet. Om hn var ekstra glad i mørkt øl, sier historien kanskje ikke noe om?

På jakt etter lettdrikkelig sommerøl? Det finner du her

Surølbølgen ruller videre. Det gjelder også for smakstilsatt øl, og kanskje spesielt fruktøl. Lindheim Cherry Farmhouse Saison er et øl i den aller øverste kvalitetsklassen for slikt øl. Og et bedre sommerøl enn mye annet.

På brennevinssiden er det flere produkter innen typen småskaladestillering som er verd å smake på. Både norsk og importert.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking. Den gjennomføres delvis blindt en uke før produktene lanseres. Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 3. juli 2015.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her