Non stop sexy party

Grims Grenka åpner sine dører nå i mars med et uttalt mål om å bli Norges beste hotell, både når det gjelder mat, drikke og totalopplevelse. I tillegg stiller hotellet med et sterkt team. Ikke rart forventingene er store.
Redaksjonen
07 Mars 2008 - 17:05

Grims Grenka ligger veldig interessant plassert i Oslo, like ved Kvadraturen. For de som ikke kjenner området er det midt mellom Miniflaske-museet og Akershus Festning, med duren av Porscher som akselerer fra Oslo Børs til Aker Brygge som bakgrunnsmusikk. Grims Grenka er hipt, det er helhet og det fungerer.

For å beskrive én del av Grims Grenka, må du forklare hele konseptet, da det er en sammensatt dans som skal gi gjestene på hotellet det spesielle. - Vi ønsker å kunne tilby en helhetlig opplevelse fra gjesten står opp om morgenen, til de avslutter dagen med en liten fest der drikkevarer er levert fra Maxi-baren de har på rommet, forklarer den energiske PR-sjefen Angelica Montez De Oca som kom til Grims Grenka fra Grand Hotel hvor hun var med på å lansere suksessen Ladies' Floor.

- Vi vil at de skal kunne våkne opp og at hotellet stimulerer frem en følelse av å ville feste fra morgenen av, utfyller Jim Anthony Juvera, Food & Beverage-sjefen.

Med Grims Grenka kommer designhotelltrenden til Norge, der hotellet er unikt i alle ledd og kan tilby gjestene en opplevelse uten sidestykke, og forhåpentligvis noe så bra at de ikke behøver å gå ut døra for mer spenning.

Når man setter så høye mål, må både mat og drikke følge etter. Om du ønsker å drikke unike drinker på takterrassen eller nyte en champagnecocktail etter jobb på Ghost Lounge, byr hotellet på dette. Med sin 24 timers roomservice fra et førsteklasses kjøkken skal alle behov for nytelse dekkes.

Baropplevelsen
Med sine tre barer, fra økologisk te- og cocktailbar ved resepsjonen til Ghost Lounge i tredje og Q Lounge på takterrassen, har Grims Grenka en palett av drikkeopplevelser og en kvalitet på råvarene som er vanskelig å matche i hovedstaden. Jim Anthony Juvera, nylig innflyttet fra New York, har ansvaret for samkjøring av mat og drikke, og han har dette å si om drinkprisene:

- Jeg har måttet betale 130 kroner eller mer for en Gin Tonic på diverse barer i Oslo. Jeg synes det er frekt, hos oss ligger nemlig drinkene mellom 90 og 110 kroner, og med en tvist på smaken og utsøkte ingredienser.

Det er nettopp det som er særegent for en bar av øverste klasse, slik barsjef Elias Gonzalez har erfart fra sin tidligere stilling på Centraal, og før det Fifteen i London (hvor han også jobbet litt med Jamie Oliver):
- En meny med lite skremmende navn, bestående av gode drinker med utsøkte kvaliteter er nøkkelen til den norske smaken, slik han har bevist ved å justere folkefavoritten Mojito til en friskere og med spennende drink.

Takterrassen Q-Lounge har vært åpen siden sommeren. Og den har demonstrert at på tross av konstant regn, ingen PR og med en beliggenhet midt i en byggeplass, så er Oslo-borgere ute etter noe nytt som også holder høyt mål. Q-Lounge har så langt holdt 15 arrangementer, alt fra motevisninger til kjendis-fester og lanseringsfester. Alt med fortreffelig suksess. Oslofolket liker det de ser og smaker.

Matopplevelsen
Kjøkkenet holder høy kvalitet og bringer noe nytt inn på restaurantscenen i Norge. Glem hva du trodde du visste om fusion og andre hippe begreper. Det er slike restauranter som Madu som definerte disse begrepene fra starten av. Fusion slik det skal være, er Madus oppskrift, og  bringer inn det asiatiske kjøkkenet slik Norge ikke har opplevd det før. Klassiske retter får en ny vri og ikke minst en skandinavisk touch.

Kjøkkensjef Robert Harewood er hentet fra nå sist China World Hotell i Beijing og L'Atelier de Joël Robuchon i London (men har også vært på Lew Canard og Blå kjøkken) for å lage det Grims Grenka kaller modern asian.

Matopplevelsen er ikke bare sene middager på Madu, men også en New York-inspirert meny er å finne i den økologiske baren ved resepsjonen. Her er det klassiske retter fra New York, og selvsagt fete hamburgerretter slik bare amerikanere kan lage dem. Perfekt for en sen lunsj.

Hotellet
Selve hotellet byr på noe helt fantastisk og unikt. Noe som aldri er sett i Norge, men som samtidig matcher den norske sjela. Fra gjesten kommer inn døra til han eller hun lukker den bak seg er alle deler av opplevelsen fullstendig uten sidestykke.

Når gjesten vel er inne på rommet, byr hotellet på et interiørdesign som forandrer seg i løpet av dagen etter gjestens ønske. En imponerende bruk av norske og skandinaviske materialer og temaer gir en slags varm minimalisme som kan justeres til å bli en nærmest skremmende partyatmosfære. Alt gjøres ved hjelp av lys.

Her har all design tydelig blitt utformet med tanke på lyset. Langs catwalken som leder inn i rommet til en av de mange suitene, kan en rød og sort kontrast gi deg følelsen av å være på motevisning for kjølig dansk design. Men bare med et trykk på en bryter ved senga kan dette forvandles til en vinteratmosfære og videre til noe mer mykt og varmt.

Rommene er laget for fest. Det er en sexy atmosfære som preger hele hotellet, da mange ytterflater gjennomsiktige, og i noen av suitene er badet og soverommet ett og samme rom. Grims Grenka beskriver målgruppen som 28 år og oppover. De har hatt motevisninger og Stella McCartney lanserte en kolleksjon på en av suitene. Det er nytt, det er annerledes, det er friskt og det er verdt dine penger. Om du ikke synes 7000 kroner og oppover for en suite er verdt å betale for en natt på hotell, kommer du unna med et "vanlig" dobbeltrom for 2500.
 

Shooting Star

Fremgangsmåte

Ha noen friske bær i et stort rocksglass og knus disse sammen med pærecognaclikøren og limejuicen.
 
Ha i en god skje med knust is og rør godt.
 
Topp opp med knust is slik at du får en fin topp og pynt med et friskt bjørnebær.
 
Friskheten i bærene sammen med sødmen i likøren skaper en perfekt balanse uten bruk av ekstra sukker.
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Elias Gonzalez, Grims Grenka, Oslo

Vurder oppskriften

Ginger and Lemongrass Martini

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en cocktailshaker med is og rist godt.
 
Sil over i et avkjølt cocktailglass og pynt med en epleskive.
 
Råvarer:

Sendt inn av Elias Gonzalez, Grims Grenka, Oslo

Vurder oppskriften

Kiwi Rush

Fremgangsmåte

Ha kiwi i et highballglass og knus den sammen med chilisirupen og limejuicen.
 
Ha i litt knust is og tilsett vodkaen, rør godt og topp opp med knust is.
 
Pynt med en chilifrukt.
 
Råvarer:

Sendt inn av Elias Gonzalez, Grims Grenka, Oslo

Vurder oppskriften

Mango and Passionfruit Margarita

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en blender med en god skje knust is.
 
Kjør blandingen til du får en tyktflytende drink.

Sendt inn av Elias Gonzalez, Grims Grenka, Oslo

Vurder oppskriften

Stupid Cupid drinkoppskrift

Stupid Cupid drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fukt toppen/ kanten av et champagneglass med litt vann eller eventuelt med en limebåt.
  2. Rull så glasskanten forsiktig i det hjemmelagde vaniljesukkeret slik at du får en fin frostkant på glasset og rist av det overskytende.
  3. Bland frisk jordbærpuré med markjordbærlikøren og ha det i glasset.
  4. Topp opp med godt avkjølt champagne.
Pynt med et friskt jordbær og server med det samme.

Tips: Vaniljesukker er enkelt å lage selv, og du får et langt bedre resultat enn det vaniljesukkeret du finner i butikken.

Råvarer:

Slik lager du hjemmelaget vaniljesukke

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev

Sendt inn av Elias Gonzalez, tidligere barsjef Grims Grenka, Oslo

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her