Nå må han trene til to konkurranser

Nå må han trene til to konkurranser

Mathias Thoresen fra Brasserie France skal representere Norge i WorldSkills i Brasil.
Aase E. Jacobsen
03 Mars 2015 - 17:07

Ikke nok med at snart 20 år gamle Mathias Thoresen vant Norgescup for lærlinger tidligere i vinter. Jamen stakk han ikke av med seieren i servitøruttaket til den superkrevende konkurransen WorldSkills – eller Yrkes-VM.

Les om seieren i Norgescup

I uttakskonkurransen måtte han gjennom klassiske servitørgrener som flambering, transjering og bretting av servietter. I tillegg må han beherske blindlukting av både vin og brennevin. For lærlinger er det altså lukting og ikke smaking som gjelder. Han måtte også kunne bartending.

Men i WorldSkills er det enda mer krevende oppgaver som gjelder. Kandidatene må gjennom alle oppgaver knyttet til de fire viktigste grenene: fine dining, casual dining, bar og bankett.

Store krav til kandidatene

Det vet dommerne alt om. Thomas Pedersen har selv deltatt i WorldSkills. Stian Nystrand har flere servitørkonkurranser bak seg, og hoveddommer Ann-Mari Wang-Johannessen har ansvar for å følge opp servitørkandidaten fram til finale.

I de neste månedene må andreårslærlingen trene daglig, først til nordisk for lærlinger i april og dernest til Yrkes-VM, 11.-16. august i Sao Paulo i Brasil.

Med seg til Brasil får han Martin Trana (21) fra Scandic Nidelven i Trondheim, som altså er kokken på Yrkeslandslandslaget. Han kvalifiserte seg ved å vinne Yrkes-NM i kokkefag tidligere denne uka. Men det var ikke bare toretteren som overbeviste om at han var den rette. Du må også ha den rette motivasjonen og psykiske styrken.

Foto: Julie H. Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her