Aldri før er det framstilt whisky for salg gjennom Vinmonopolet her til lands. Men så tok grimstadmannen Ole Puntervold tok saken i egne hender, og nå er han klar med whiskyen Audny, skriver Agderposten.
Etter tre år på eikefat startet tappingen av whiskyen på flasker i slutten av november. Til sammen består årgangen av 1750 nummererte flasker.
Arcus har i mange år blandet flere maltwhiskyer, men disse har vært skotskprodusert.
LES OGSÅ: Arcus-slanter vant gull
– Single malt betyr at den kommer fra ett destilleri, og single cask, som «Audny» er, betyr at den er fra ett og samme fat. I tillegg er «Audny» en såkalt sherry butt, altså lagret på eikefat som tidligere har vært brukt til sherryproduksjon, forklarer Puntervold.
LES OGSÅ: Bruker 10 milliarder på å stille whiskytørsten
Han satte seg godt inn i fremstillingsteknikken for whisky da han besøkte Aberfeldy Distillery i Skottland for mange år siden.
– Jeg fikk låne med meg konsernets manual, kopierte den og sendte den i retur. Her står alt jeg trengte, sier Puntervold, som var beredt da monopolet for spritproduksjon her til lands falt 1. juli 2005.
Foto: Grimstad Adressetidende