Julekaker og juledesserter

For den som elsker søte saker er julen kanskje en av årets høydepunkter. Her finner du oppskrifter som må tilfredsstille den mest kresne når det gjelder kaker og desserter. Men vi anbefaler deg også å ta en titt på de tradisjonelle julekakene. Du finner e
Redaksjonen
01 Desember 2005 - 01:02

Artikler om julekaker og juledesserter

Mange av oss har laget de tradisjonelle syv slagene til jul, men vi blir alt mer internasjonale. Her finner du en rekke spennende nye julekaker. [Les mer]
 
Det viktigste ved et vellykket måltid er avslutningen. I disse juletider med mye tradisjonell mat er det ikke lett å komme utenom desserter som riskrem, karamellpudding, fruktsalat og multekrem. Her får du seks flotte alternativer til de gamle traverne. [Les mer]
 
Med lys i håret, roser i barnekinn og kurven full av lussekatter - Santa Lucia skal behørig feires. Vi har historien bak og selvfølgelig de beste oppskriftene. [Les mer]

Hvert eneste år stresser vi oss opp de par siste ukene før julenissen banker på døra. Benytt derfor denne sjansen til å være tidlig ute med én av sesongens travle oppgaver - nemlig julebaksten. Litt å nippe til i glasset blir det garantert også. [Les mer]

Pakkene er viktigst, bare innrøm det. Men etter det kommer desserten nest øverst på lykkelisten julaften. Her får du en dessert som hele familien vil sette pris på og slåss om. Gode søte viner til får du også. [Les mer]

Julaften er kanskje den dagen i året hvor flest nordmenn er sosiale og har omtanke for sine medmennesker. 99 prosent oppga i 1995 at de hadde nytt julemiddagen i selskap med andre. [Les mer]

I tillegg til dessert; Ribbe med asiatisk krydring, fårerull med mango og syltelabbtartar er ikke vanlig norsk julekost. Men det er innholdet i kokkene Lars Barmen og Anita Tranungs tips til alternativ bruk av juleråvarene. Selvfølgelig med drikkeforslag til. [Les mer]
 
Til festlige lag hører det med gode kaker. Her finner du gode oppskrifter til alle anledninger. [Les mer]

Fløtebaserte likører som Baileys er en dessert i seg selv og er en utmerket ingrediens i en rekke kaker og desserter. Her får du gode tips og varierte oppskrifter. [Les mer]

Syv slag til jul
Juletradisjonene er noe av det helligste i en hver familie - fra hva man spiser på julaften, når treet pyntes og julegavene deles ut, og ikke minst til hvilke syv slag som skal bakes til jul.
 
De aller fleste har gode minner fra denne travle juletiden der lukten av pepperkaker, appelsiner, gløgg og granbar omslutter oss alle. De aller beste stundene er tiden vi tilbringer på kjøkkenet, der varme julekaker kommer ut av ovnen og du ikke klarer å vente til de er helt kalde før du tar den første biten.

I 1992 gjennomførte Aftenposten en undersøkelse på hvilke syv slag deres lesere baker til jul. Oppskriftene på disse kan du finne på Norges største julemeny.

De tradisjonelle syv slag er:
Goro

Oppskrifter
Drikke til desserter
 
Hva drikker du til desserten? Noen forslag til de klassiske dessertene får du nedenfor.

Riskrem
Julaften bør det være en fruktig og fyldig tokayer som serveres i glasset, eller en vellagret portvin
 
Multekrem
En vin med moden fruktighet samt fin friskhet og middels fylde passer godt til multene omhyllet av krem. Her vil en av disse to flotte vinene passe utmerket:

Det å finne riktig vin til dessertene er forbundet med mange fallgruver. Hva skal du bruke til bær og frukt, is og sorbet eller sjokolade? Per Mæleng forteller deg hvilke viner du skal velge for å unngå de mest fatale feilene. [Les mer]

Relevante seksjoner hos Apéritif
 
• Desserter, is og kaker - julekaker og -desserter
• Desserter, is og kaker - desserter
• Desserter, is og kaker - dessertsaus og krem
• Desserter, is og kaker - isretter
• Desserter, is og kaker - kaker

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her