Det er lite som kan måle seg med et måltid i det grønne når værgudene er i det blide hjørnet.
For mange er en utemiddag ensbetydende med grill, og det er vel knapt noen i verden som forbruker flere engangsgriller enn oss nordmenn, men hvorfor ikke prøve seg på noe annet neste gang?
Rester fra i går
Det er ikke vanskelig å pakke en god piknikkurv eller kjølebag for det store utendørsmåltidet og med litt planlegging behøver det ikke ta så lang tid heller.
Sandwicher og salater i boks. Skinke, spekepølser og ost skåret i biter. Det er nesten ikke grenser for hva som med hell kan tas med ut. Middagsrester er et perfekt utgangspunkt for en fantastisk piknik.
Kald eller varm
Koker du noen poteter ekstra dagen før er du halvveis til en finfin potetsalat. Pastarestene tryller du enkelt om til en smaksrik pastasalat.
Kaldt kjøtt, gjerne gårsdagens grillmat, passer utmerket til salatene. Rester av laks eller ørret smaker nydelig med en rømmedressing og godt brød, så også pillede reker.
En god pai servert varm er selvfølgelig en fortreffelig middagrett, kald egner seg godt som piknikmat, det samme gjør de fleste omeletter.
Holder lenge
Hvis du velger kjølebag og er litt raus med kjøleelementene er det utrolig hvor lenge både mat og drikke holder seg kaldt.
Sverger du derimot til kurv eller bag er det lurt med termos, lunken drikke legger jo en viss demper på gleden.