Vinsmaking 30. januar i Oslo

En smaksrik rundreise i California med pinot noir i fokus

En smaksrik rundreise i California med pinot noir i fokus

Denne kvelden loser Master of Wine Heidi Iren Hansen deg igjennom noe av det beste California har å by på innen elegant rødvin
17 November 2022 - 11:42

Vin fra California, blir stadig mer populært og kvaliteten øker i takt med populariteten, og det er kanskje særlig druen pinot noir som har fått den største oppmerksomheten. I samarbeid med California Wine Institute har vi fått tak i 9 fantastiske pinot noirer fra forskjellige produsenter som blir presentert denne kvelden.

Vinmarker i vakre Santa Barbara Foto: YaskoCreative, iStock

Du får smake deg igjennom et bredt spekter av de ulike stilene og klimaene i California, fra Mendocino i nord helt ned til Santa Barbara i sør. På mange måter kan vi si at California har et komplekst klima, fordi det er veldig store forskjeller på små avstander. Et egentlig ganske varmt klima møter kalde vinder fra Stillehavet og høye fjell, dette gjør at det skapes små lommer med kjølig klima som er gunstig for vindyrking, spesielt for pinot noir og chardonnay.

Santa Barbara ligger som sagt ganske langt sør, men har allikevel noe av det kaldeste klimaet i regionen. Her skaper du dype dalene tunneler for den kalde vinden fra Stillehavet, som kjøler ned områdene vinmarkene ligger i.

Jim-Clendenen-seated-5X7.jpg [2.36 MB]
Legendariske Jim Clendenen
Foto: Au Bon Climat

I Santa Barbara finner vi Au Bon Climat som inntil april i år var eid og drevet av legenden Jim Clendenen. Han utdannet seg til jurist da han på en ferietur til Burgund i Frankrike forelsket seg så i stedet og vinene, at han skjønte han måtte velge en ny karriere. Siden 1982 har Au Bon Climat laget vin i samme stil som de beste i Burgund. Hans etterfølgere driver fortsatt Au Bon Climat videre med samme filosofi

I tillegg til en vin fra Au Bon Climat får vi smake viner fra kjente produsenter som Schug, Anthill, Birichino og mange flere. Master of Wine Heidi Iren Hansen deler av sin utrolige vinkunnskap og vi er sikre på dette blir en både smakfull og lærerik kveld med 9 forskjellige pinot noirer

Her kan du lese mer om pinot noir fra California

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort

Vinliste USA PN.jpg [59.60 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her