Godbiter i pollisten
Denne champagnen er faktisk utrolig billig

Denne champagnen er faktisk utrolig billig

Den kom inn i hyllene til 120 polutsalg fra mai, og da som en enda mer vellagret utgave enn tidligere.
12 Mai 2021 - 12:45

BRUNO MICHEL_ASSEMBLEE_EXTRA BRUT.jpg [162.94 KB]Det som gjør Bruno Michel Assemblée Extra Brut til et slikt ekstra godt kjøp, er at den er laget etter alle kunstens regler, og med godt resultat. Det innebærer en rekke fordyrende elementer – som du normalt må betale mye mer enn 359 kroner for å få. For det første er den laget av økologisk/biodynamisk dyrkede og -sertifiserte druer – fortsatt en sjeldenhet i Champagne.

For det andre er den laget med chardonnay som hoveddrue, den koster mer enn både pinot noir og meunier. Og for det tredje har den ligger 8 år - på bunnfallet i flasken etter modningen – noe som bare gjøres for champagne av høy kvalitet og som selges til minst tredoblet pris.

Den er ellers laget på klassisk metode med 20 prosent reservevin, dette er vin av eldre årganger som modnes i produsentens kjeller før de blandes med det som kalles basevinen. I dette tilfellet er det vin av årgang 2011 som utgjør 80 prosent, og reservevinene er altså enda eldre. Det er den samme vinen som ble lansert i 2018, men nå har den altså enda lenger modningstid bak seg før omkorkingen. En liten andel av vinen er modnet i brukte fat før blanding og tapping. 

Omkorkingen er for øvrig gjennomført uten dosage – altså tilsetning av sukker, og viser derfor en helt «usminket» karakter.

Bruno Michel har bare vært i Norge siden 2018, og vi snakker om en forholdsvis ung produsent, etablert i 1985 og øko/bio siden 1998.

PaulineGuillaumeCle╠üment2.jpg [246.74 KB]I dag er det Pauline Michel og Guillaume Orban som har tatt over roret etter Paulines foreldre Bruno og Catherine, og med seg på laget har de lillebroren Clement. 

De holder til sør for Epernay, i området kalt Côteaux Sud d’Épernay. Den familieeide vingården har 12 hektar vinmarker fordelt på 35 parseller i landsbyene Pierry og Moussy.

Batiment Moussy.jpg [354.79 KB]Den første har med 90 prosent på champagneskalaen premier cru-status, som den eneste i denne delen av Champagne og den andre er med 89 prosent uklassifisert område. Men både Pierry og Moussy holdes høyt innen champagnekretser for å gi viner med god mineralkarakter takket være kalkjordsmonnet som har et innslag av flintstein (silex).

Denne champagnen tilhører produsentens rimeligste og mestselgende champagner. Den koster 31,50 euro rett fra produsent, derfor er polprisen egentlig utrolig gunstig.

Cave2.jpg [422.00 KB]Selv deres toppcuvee, Cuvée Les Oubliées Pauline 1997, koster bare 81 euro og den har ligget imponerende 20 år på bunnfallet. Dermed er den laget av druer som er dyrket konvensjonelt, altså før omleggingen. Den er dessverre ikke mulig å få tak i her i Norge, men det er lov å håpe.  

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her