Denne klassiske salaten avhenger av god kvalitet på tunfisken. Legg derfor noen ekstra kroner i denne ingrediensen, og du er garantert en større opplevelse.
Men bevares, salaten blir også god med mer ordinær tunfiskbokskvalitet.
Se flere fristende salater her
Skaff deg dagens rett som e-post
Tunfisksalat med egg og cæsardressing
Fremgangsmåte
- Kok eggene smilende (ikke helt fast plomme) og avkjøl.Del de i fire.
- Ta opp tunfiskboksen og la den renne av seg i et dørslag før du har den i salaten.
- Riv salatbladene i mindre biter og ha i en bolle. Kutt agurken i biter og løken i skiver og ha over salaten sammen med tunfisken.
- Kok grønne linser etter anvisning på pakken, og skyll dem i rennende kaldt vann slik at de blir kalde. TIlsett linsene til salaten og legg de delte eggene på toppen.
- Falsk cæsardressing:
- Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejuice i en matprosessor.
- Tilsett olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.
Server tunfisksalaten med cæsardressing og eventuelt brød ved siden av.
Tips: Ha gjerne litt med salt i vannet når du koker linsene da mye av saltet blir vasket ut når du skyller linsene i kaldt vann.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Flere oppskrifter som inneholder tunfisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG