Dagens rett

Kyllingfilet med lun helkornsalat

Slik gjør du kyllingmåltidet enda sunnere og mer smakfullt

Slik gjør du kyllingmåltidet enda sunnere og mer smakfullt

At sunn mat kan være både spennende og velsmakende, er dagens oppskrift et bevis på.
Redaksjonen
04 Februar 2021 - 02:00

Helkorn er en lite brukt ingrediens i norske middager. Men det kommer. I denne oppskriften er det brukt spelt. Men både hel hvete og ikke minst byggryn er utmerket tilbehør til både fisk og kjøtt.

Ønsker du en grønnere rett, kan du servere helkornsalaten som den er, eventuelt med litt spekemat ved siden av.

Se våre andre oppskrifter med spelt 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 

Kyllingfilet med lun helkornsalat

Kyllingfilet med lun helkornsalat

Fremgangsmåte

Kok opp 1 liter vann med buljongterningen og kok spelten i ca. 20 minutter eller til den er mør.

Sil spelten og hell den tilbake i kjelen. Bland strimlet radicchio rosso og vårløk inn i spelten sammen med sitronsaft og olivenolje.

Fres til salaten akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Stek kyllingfiletene i litt smør og olje over middels høy varme til de har fått en fin stekeskorpe, ca 4 minutter på hver side (kjernetemperatur på mellom 65 og 70 grader).
 
La kjøttet hvile noen minutter.
Legg opp spelten på tallerken og legg en kyllingfilet, delt i to på skrå, over spelten.
 
Tips: Perlespelt selges i velassorterte butikker og helsekostforretninger. Du kan også bytte ut spelten med hele byggryn.

Tips: Store kyllingfileter fra landkyllinger smaker ofte bedre enn små fileter. Disse trenger lengre steketid, lengre hviletid og skjæres i skiver. Du kan også brukes kalkunfilet.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Ukens kake

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten

Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk
+
Godbiter i pollisten

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk

Champagnene til denne produsenten har ikke bare de lekreste etikettene, men er også alltid sikre kort i basisutvalget – og til supre priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai
+
Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai

For når både vanlig flaskestørrelse og magnum av denne cavaen i den supre 2019-årgangen nå er på fast plass i polhyllene, er festen sikret.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Ukens kake

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten

Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten
Dagens rett
Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten

Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk
+
Godbiter i pollisten

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk

Champagnene til denne produsenten har ikke bare de lekreste etikettene, men er også alltid sikre kort i basisutvalget – og til supre priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her