Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 7. november i Oslo

Unik mulighet: Smak 8 av de beste vinene fra Chablis for kun 495,-

Unik mulighet: Smak 8 av de beste vinene fra Chablis for kun 495,-

Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrenommerte viner fra Domaine d’Enclos.
28 August 2022 - 10:10

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. 

portrait R&D couleur 2_20220628113302.jpg [192.10 KB]
Brødrene Bouchard foran vineriet i Chablis
(Photo: Domaine d'Enclos)

Domaine d’Enclos er et relativt nytt vinhus, og de lagde sin første årgang så sent som i 2016. Romain og Damien Bouchard har vokst opp i sin fars vineri, men ønsket å starte noe nytt og helt eget. Faren solgte etter hvert sitt vineri og lot sønnene overta hans vinmarker. Dette ble starten på en livslang drøm for de to brødrene.

De har takket være sin far og bestefar tilgang til fantastiske vinmarker, de lager fem forskjellige premier cru viner og intet mindre enn tre grand cru viner. Denne kvelden får du den unike sjansen til å smake de fleste av dem.

Domaine d’Enclos er som sagt et nytt vinhus med få årganger å vise til, men allerede i sin andre og tredje årgang høstet de to brødrene internasjonal anerkjennelse for sine fantastiske viner. Dette er virkelig fremtidens Chablis. De er sertifisert biodynamisk, og mesteparten av jobben de gjør skjer i vinmarkene. De mener at hvis de får de beste druene som reflekterer jordsmonnet, så kan de gjøre minst mulig i kjelleren. En filosofi de ikke er alene om, men som krever mye arbeid og du får mindre utbytte slik at de tjener mindre penger. Uansett går kvaliteten foran.

iStock-476499115_20220628131840.jpg [371.20 KB]
Vakre Chablis (Photo: kodachrome25)

Begge brødrene kommer selv til Norge denne kvelden for å fortelle om Chablis og ikke minst presentere sine strålende viner. Dette bør du ikke gå glipp av!

Vinliste Enclos.jpg [59.40 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Ukens kake

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten

Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten
Dagens rett
Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten

Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her