Geranium
Årets toppmøte for kokker

Årets toppmøte for kokker

Feiringen av Geraniums første fem år ble et storslagent toppmøte mellom Rasmus Kofoed og Søren Ledet og deres 12 beste kokkekolleger. Se bildene her.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2015 - 10:37

Og det var ikke hvilke som helst kokkekolleger som var invitert til «workshop». Derimot de 12 kokkene som Rasmus Kofoed og Søren Ledet mener har betydd mest for deres og Geraniums suksess. Vi snakker om kokker i virkelig stjerneklasse. Norge var representert ved Esben Holmboe Bang, Maaemo og Bent Stiansen, Statholdergaarden, også kjent som Geraniums fremste ambassadør.

Her kan du lese mer om filosofien bak Geranium

Invitasjonen var i god kokkeånd å jobbe sammen om et «Babettes gjestebud», både lunsj og middag, bestående av de respektive kokkenes signaturretter, alt fra snacks til petits fours. Til sammen 53 elementer – det ene mer imponerende enn det andre - ble presentert for et stadig mer målløst kobbel av matjournalister, leverandører og familie.

Favoritter er Esben Holmboe Bangs kamskjell-tribute til Geranium, Jacob Jan Boermas Gillardeau-østers med røykt potet, lime, sennep og persille, Torsten Schmidts østers med sjøgress, fermentert korn og egen østersaus. Og siste men ikke minst, markerte Bent Stiansens gravet reinsdyr med tyttebær en frisk avslutning på en lang rekke tyngre kjøttkreasjoner.

Til hjelp for å få den enorme strømmen av lekkerbiskener til å flyte fra kjøkkenet og til gjestene hadde Geranium kalt inn ekstra forsterkninger. Restaurantsjef Frederic Kaiser fra trestjerneren Epicure i Paris dirigerte «showet». Norge er for øvrig sterkt representert i service på Geranium for tiden med Helle Hasting, Julie Ekse Jenssen og Christian Algreen Berger.

Årets definitive mathappening som eventet fortjener å kalles, markerer også fortsettelsen på eventyret i Parken – Københavns svar på Ullevål. De var i desember 2010 at Rasmus Kofoed og Søren Ledet kunne åpne «Geranium 2.0» - etter et kort opphold i Kongens Have.

Vi besøkte også Geranium på deres første adresse

Rett etter åpningen i slutten av januar 2011 tok Rasmus Kofoed sitt Bocuse d’Or-gull, etter å ha innkassert både bronse og sølv i de to foregående rundene. En helt unik bragd som ingen har gjort verken før eller etter.

De fem første suksessrike årene har også gitt restauranten to Michelin-stjerner med et «folkekrav» om en tredje og en lang rekke beundrere også blant sine egne.

Foto: Claes Bech Poulsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her