Grillmat
Alt du trenger for å bli grillmester finner du her
Foto: (AlexRaths)

Alt du trenger for å bli grillmester finner du her

I vår store grillguide med mange fristende oppskrifter kan du lese mer om hvordan du får enda mer ut av grillen.
01 Mai 2017 - 09:30

For mange av oss kommer sommeren først når vi tar frem grillen og gyver løs på oppgaven med å lage saftig grillmat til venner og familie.

Hjelpen er nær
Dessverre er gjerne grillkunnskapene fra i fjor rustne som en gjenglemt grillrist. Men fortvil ikke, vi hjelper deg med vårpussen.

Nedenfor gir vi det gode råd og tips til hvordan du får mest mulig ut av grillen i sommer.

Våre lekre grillretter

Det være seg gass, elektrisk eller en klassisk kulegrill. Engangsgrill, bøttegrill eller en simpel grillrist plassert i fjæresteinene.

Alle kan være med
Med en grill kan du lage både retter verdig en sann gourmet, og fantastiske hverdagsretter av enkle råvarer.

Grilling er dessuten utrolig sosialt. Alle kan være med og kokkelere - små som store. Slipp barna løs og la dem lage sine egne fantasifulle grillspyd av spennende råvarer.

Ta turen inn i vårt grillunivers og bli en ekte grillmester
Nedenfor har vi samlet våre beste tips for få å til et vellykket grillmåltid. Bak lenkene finner du fantastiske oppskrifter og generelle råd om råvarer, stykningsdeler og utstyr til grillen.

Ikke glem av grillen trenger en vårpuss

Dette trenger du av utstyr til grillen

Grilling er ikke helt ufarlig - lær mer om sikkerhet

Her lærer du alt om hvordan du griller

Kjøtt på grillen

Sjømat på grillen

Kylling på grillen

Grønnsaker på grillen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her