Ferskpoteter, eller nypoteter som nok flere kjenner de som, er en utsøkt delikatesse. I år var de norske nypotetene ekstra sent ute. Til gjengjeld kommer de i store mengder framover.
På de neste sidene finner du et godt utvalg av fristende oppskrifter med delikatessen
Flere spenstige potetretter finner du har
Mulighetene for variasjoner er utallige når det gjelder retter med nypotet, men vi skal ikke glemme de enkle måtene å servere delikatessen på.
Ferskpotet eller fortsatt nypotet?
Nykokte nypoteter med godt smør eller rømme får virkelig frem den gode egensmaken.
Har du forsøkt å legge grønnsakene på grillen?
Markedsførerne av norske grønnsaker sørget for et navneskifte hvor ferskpotet skulle erstatte det godt innarbeidete ordet nypotet. Målet var å gi nypoteten den oppmerksomheten og kvalitetsstempelet den fortjener.
Ferskere enn import
Vi har lenge kunnet finne importerte nypoteter i butikken, men disse kan ha blitt høstet så sent som for tre måneder siden - så de norske potetene stiller virkelig i en helt annen klasse.
Den norske nypoteten følger navnemessig således etter land som Sverige (färskpotatis), Danmark (ferskkartoffel) og Frankrike (premature).
Nedenfor finner du et utvalg av velsmakende retter med nyplukket potet, men du kan selvfølgelig finne langt flere i vår store kokebok.