Gammelt brød har vi alltid for mye av, og her får du brukt dem både til suppe og toppingen i form av krutonger.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Gammelt brød har vi alltid for mye av, og her får du brukt dem både til suppe og toppingen i form av krutonger.
Banh mi - vietnamesisk bagett - er perfekt og populært når du har ribberester i kjøleskapet.
Vinterens vakreste, sprøeste og beste krans. En herlig luksuriøs dessert å avslutte året med.
Denne lekre parfaiten - en finkvernet og luftig postei av reinskav - er utrolig lettlaget og det du trenger til julelunsjen.
Julens saftigste og mest krydrede lengde. Sett fram og la gjestene bryte av stykker selv. Farlig god!
For ekte arayes fylles pitaene med rått kjøttfyll og sprøstekes slik. Men du kan også forsteke fyllet. Da kortes tiden i stekepannen for pitabrødene ned.
Pizzaen blir superenkel og ikke minst ekstra eksotisk med reinskav, oregano og granateplefrø.
Fylte pastaputer er manges redning til middag. De blir ekstra gode om de gratineres. Denne retten kan også lages med rester av pasta.
Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra retten med samme navn i kokeboken Betlehem, Palestinas kjøkken, av Fadi Kattan.
Mansaf er en tradisjonsrik palestinsk-jordansk rett som kombinerer lammekjøtt, yoghurt og ris.
En forrett, kveldsrett eller sågar dessert hvor pærer kombineres med god ost.
En maissuppe gir masse smak til denne retten som toppes med fisk og kantarell.
Verdens enkleste pastarett er proppfull av smak takket være den italienske ansjossausen, colatura di alici.
Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken
Pølser og potetsalat får her en ny og ikke minst knallgod vri. Om du velger Hot Madras Curry blir det ekstra fart i sakene.
En festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Smakssatt sukker er godt og fremhever smaken på bær, sitrusfrukter og krydder. Lag ditt eget smakssatte sukker og dekorer kaken eller desserten.
Klissete kakebunn med en syrlig kremet glasur er et perfekt innslag på kakebordet - eller til ettermiddagskaffen.
Her kommer en iskremfavoritt - nemlig båtis - i stor form, mer som en ispram – alt for at flere skal kunne nyte den samtidig. Etter fire timer i fryseren er den klar.
Salatbladene og wasabiertene konkurrerer om sprøheten, mens tartaren av ishavsrøye og avocadoen om mykheten.
Denne grillede sandwichen med deilig krabbefyll er en sikker vinner på lunsjbordet eller som smårett.