Store flasker i basis til knallpris
Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.
Les hele sakenAase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenLag påskegodteriene selv
Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.
Les hele saken-
TEST
Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.
-
TEST
Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.
-
TEST
Disse boksvinene er best blant 210 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
-
TEST
Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.
-
TEST
De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.
Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.
Les hele sakenBasisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.
Les hele sakenForbered påskehelgens beste forrett nå
Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.
Les hele sakenDisse boksvinene er best blant 210 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursBobler, sjømat og sommerstemning
Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken -
Kommende kursRieslingmessen 2025 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken -
Kommende kursEksklusiv vinsmaking: Smak rieslinger fra historisk vinprodusent
Bli med på en uforglemmelig vinsmaking og nyt deilige riesling-viner fra produsenten som ble kåret til årets hvitvinsmaker i 2017 av International Wine Challenge i London.
Les hele saken -
Kommende kursMøt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene!
Les hele saken -
Kommende kursGlad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken -
Kommende kursBegrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
Les hele saken
Ja det er faktisk mulig: Seibiff uten løk
Befri seien fra sin biff med løk-svøpe og la den blomstre opp på ekte italiensk. Noe som gjør den selskapsbordet verdig. Kanskje dette blir din nye favoritt også i hverdagen?
Les hele sakenDenne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til
Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.
Les hele sakenLad opp med en påskedrink som setter spor
Om ikke akkurat i løypa, så i alle fall i ganen. Denne bomben er veldig lett å lage.
Les hele sakenBypåske? Ta en fascinerende reise tilbake til middelalderens kjøkken
Historisk Museum i Oslo har en liten, men veldig interessant utstilling om da byens matkultur ble påvirket utenfra.
Les hele sakenPannekaker med godt fyll av kylling går i en ekstra mage
Vi spiser pannekaker med salt fyll alt for sjelden, prøv denne deilige oppskriften til middag. Den er dessuten en super måte å bruke rester på.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Slik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn
Egg står øverst på innkjøpslisten gjennom hele året - i år har mange nok kjøpt mer enn de trengte. Har du overskudd, fortvil ikke, for her får du tips til gode måter å få omsetning på eggebeholdningen.
Les hele sakenEr dette påskens beste kake?
I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.
Les hele sakenSjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.
Les hele sakenVinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.
Les hele sakenHer finner du alt du trenger for en vellykket påske - hjemme eller på hytta
I den største påskemenyen på nettet finner du både oppskrifter, tips til innkjøp av mat og drikke samt til andre påskeforberedelser.
Les hele sakenHva gjør en kaffe til en påskekaffe?
Påske er høytid for det søte, og til det hører det med en god kopp kaffe. Men hva er det egentlig som gjør en kaffe til en påskekaffe?
Les hele sakenGratiner lammeskiver eller biff med en blåmuggkrem og du er i smakshimmelen
Mye smak, men også lett å lykkes med er dagens middagsforslag. Som passe både for hjemmepåske og hyttepåske.
Les hele sakenNå som appelsinene er i hus, skal du bruke dem til fredagsbiffen
En frisk og lettlaget vri på fredagsbiffen er både en god avslutning på en lang arbeidsuke og en start på påsken. Som alltid med forslag til noe godt i glasset.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.
Les hele sakenSpesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.
Les hele sakenSkrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.
Les hele sakenTango er en klassisk drink som danser i munnen
Det oser av lidenskap i dansen som denne drinken henter sitt navn fra - Tango. Men drinken er altså ikke argentinsk selv om noen hevder det.
Les hele sakenSketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.
Les hele sakenDet blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.
Les hele sakenLam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.
Les hele sakenSlik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.
Les hele sakenSoave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
At erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den
Det er viktig å holde tradisjonsmaten i live. Denne oppskriften er en skikkelig smaksbombe.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Den kule drinken Salty Dog fortjener mer oppmerksomhet
Kombinasjonen av gin/vodka, grapefrukt og salt er en innertier som gir lyst på mer.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Tacofredagen kommer med kjøttboller i grønnsaksmos
Her får du smaken av taco(krydder), men i en annen innpakning.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Marsnyhetene i basis: Kraftig rødvin til påske eller leskende og lyst til vårlig vinkos
Det er det mest interessante påfyllet i basishyllene i mars.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften
Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Super før-vårvin til knallpris
De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.
Les hele saken