Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka
Mexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenVisste du at Mexico har Amerikas eldste vingård?
Med Amerikas aller eldste vingård er det klart at Mexico må heve stemmen i dagens vinmarked. De meksikanske vinmarkene vokser derfor, og et mangfold av druer fyller stadig flere vinglass med intense og særegne viner.
Les hele saken-
TEST
Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
-
TEST
Slik finner du de beste vinene og ølene til torsk
Om du insisterer på rødvin til torsken, er det lurt å følge våre råd. Men det finnes også andre alternativer.
-
TEST
Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
-
TEST
Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.
-
TEST
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven - og til veldig gode priser. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.
25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
At vi har sagt farvel til julens utskeielser, behøver ikke bety en hverdag fattig på smak, bare lettere. Her er 25 oppskrifter.
Les hele sakenHer finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.
Les hele sakenMexico: Maten som overlevde europeerne kalles førcolumbiansk
Førcolumbianske mattradisjoner er en av grunnpilarene i det meksikanske kjøkkenet. Samtidig er det en gastronomi som fortsatt lever i beste velgående i sin opprinnelige form.
Les hele sakenRibberestene får nytt liv i en banh mi
I løpet av en halvtime har du tryllet dem om til en saftig, sprø og syrlig-skarp smaksopplevelse.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursRieslingmessen 2025 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken -
Kommende kursVinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Bli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele saken -
Kommende kursBegrenset antall plasser: Møt ikonisk vinprodusent og smak 8 flotte viner fra Burgund
Den 27. februar har du en unik mulighet til å smake på 8 utsøkte viner fra en historisk vinprodusent fra Burgund. Den første kvinnelige visepresidenten tar selv turen til Norge for å dele sin kunnskap og historier om vinene.
Les hele saken -
Kommende kurs6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele saken -
Kommende kursBli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele saken -
Kommende kursItaliensk aften på Villa Paradiso
Bli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele saken -
Kommende kursEksklusiv vinsmaking utvalgte viner fra Burgund
Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!
Les hele saken -
Kommende kursLær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!
Les hele saken
Smak 7 strålende viner fra Montalcino - Toscanas grand cru
Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.
Les hele sakenMangler du en forrett til nyttårsmenyen, er denne kombinasjonen av krabbe og mango løsningen
Superenkel, men likevel ytterst velsmakende, for her får både kongekrabbe og moden mango skinne.
Les hele sakenSent ute med å sikre nyttårsboblene? Null stress disse får du for 195 kroner
Disse finnes på nesten alle pol, og i to ulike farger.
Les hele sakenSiste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet
Les hele sakenLær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.
Les hele sakenSå lekkert kan en laksefilet serveres
Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.
Les hele sakenDette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Les hele sakenApéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenGjør en liten vri med vossakorven
Denne oppskriften er super når du har kjøpt inn for mye vossakorv, eller har rester.
Les hele sakenGjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.
Les hele sakenLa juletorsken få en ekstra julete vri
Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.
Les hele sakenFør vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.
Les hele sakenÅrets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.
Les hele sakenHer finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
Les hele sakenEn slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.
Les hele sakenI siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.
Les hele sakenRibbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.
Les hele sakenSlik finner du de beste vinene og ølene til torsk
Om du insisterer på rødvin til torsken, er det lurt å følge våre råd. Men det finnes også andre alternativer.
Les hele sakenSe så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Les hele sakenDenne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .
Les hele sakenArticler - section 35 Left
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Dette er en av landets sju mest populære julekaker - som garantert blir spist opp
Så er heller ikke disse Sarah Bernhardt-munnfullene vanlige julekaker, men derimot en klassiker som det alltid er plass for. Her får du to forskjellige oppskrifter.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.
Les hele saken