En sitronfromasj er like sommerlig dessert som iskrem
Denne oppskriften inkluderer et salt element som setter en ekstra spiss på desserten.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenSpansk varme har inntatt Huset på Svalbard
Fra solstekte La Mancha til mørke og kulde på Svalbard. Fra enkel tilgang på råvarer til å måtte stå opp klokken 3 for å hente nattens fangst. Det er nå hverdagen for kjøkkensjef Alberto Lozano på restaurant Huset i Longyearbyen.
Les hele saken-
TEST
Noen burgundprodusenter har virkelig lyktes med 2022-årgangen
Faiveley er en av dem som nailer den noe atypiske litt fete og søte burgundårgangen 2022. Det er noen av i alt 800 testede nyheter i juli.
-
TEST
Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse
Med EM i fotball på tysk jord, passer det veldig godt med tysk øl i eliteklassen - der som i ølverdenen er det overraskelser.
-
TEST
Innom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette
Det er nemlig de sterkeste flaskene som er de mest interessante blant taxfree-nyhetene. Med et par unntak.
-
TEST
To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.
-
TEST
Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler
I tråd med økt miljøbevissthet, er utvalget av vin i alu-bokser i kraftig vekst. Med det øker også bredden i kvalitet, med store forskjeller mellom de beste og de svakeste. Det er likevel nok å velge blant foran festivalsommeren.
Wine Spectator hyller nye norske vinkart: Best Award of Excellence 2024
I alt 18 norske spisesteder i 10 byer er tilgodesett med Best Award of Excellence i 2024-guiden til amerikanske Wine Spectator.
Les hele sakenNorge et paradis for luksus til lavpris
Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.
Les hele sakenLa den lekre sommerkålen får være stjerna på middagstallerken - her med fetaost og oliven
Kål er så nyttig for oss at det knapt finnes ord. Dessuten smaker den helt fantastisk midtsommers. Både rå, kokt og stekt som i denne oppskriften.
Les hele sakenDette er noe av det beste fra Sicilia som ikke er fra vulkansk jordsmonn
Vittoria på Sicilias sørkyst har kalkjordsmonn, og Arianna Occhipinti er en mester med å hente ut det beste fra denne siden av Sicilia.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken -
Kommende kursElegante viner fra Rhône kombinert med nydelig mat fra Klosteret
Glad i fransk mat og vin? Ja, da må du få med deg denne smakfulle opplevelsen den 10. oktober.
Les hele saken -
Kommende kursBli med på en helt gresk aften med masse gode smaker
Den 18. september inviterer vi deg til en smakfull opplevelse hvor fem viner fra Hellas kombineres med delikate småretter fra ASIA Aker Brygge.
Les hele saken -
Kommende kursEksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana
Bli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.
Les hele saken -
Kommende kursOppdag tyske viner i verdensklasse
Bli med på en spennende rundreise i Pfalz vinmarker den 9. september med den anerkjente tyske vinprodusenten, Von Winning.
Les hele saken -
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursLær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!
Les hele saken
Potetsuppe på fransk maner er lekker sommermat
Kald eller lun fransk potetsuppe er perfekt sommermat. Når suppen serveres varm heter den Potage Parmentier, og når den er kald Vichysoisse.
Les hele sakenHistorisk riesling i toppform til knallpris
Den kommer fra en vinmark som i år 1900 ble kjøpt for en rekordhøy pris og den gang ble regnet for en av Tysklands fremste juveler.
Les hele sakenDet er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse
Med EM i fotball på tysk jord, passer det veldig godt med tysk øl i eliteklassen - der som i ølverdenen er det overraskelser.
Les hele sakenDisse vinene slåss restaurantene om å få tak i
Du kan også henge deg på om du er rask.
Les hele sakenBli med på en helt gresk aften med masse gode smaker
Den 18. september inviterer vi deg til en smakfull opplevelse hvor fem viner fra Hellas kombineres med delikate småretter fra ASIA Aker Brygge.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Gjør fredagen fantastisk med en beefsandwich
Til denne amerikanske klassikeren kan du fint bruke roastbiff fra butikken.
Les hele sakenSmaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.
Les hele sakenHer finner du juniutgaven av Apéritif magasin
Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.
Les hele sakenNesten full pott til Svanen - nok en gang
Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.
Les hele sakenDet er utrolig hvor fristende en knallrød salat kan bli
Salaten er ikke bare fargerik og festlig. Den er også god og mettende med bare litt brød til.
Les hele sakenSpekeskinke med nykål og nypoteter blir en nydelig sommertallerken med masse god smak.
I dag serverer vi en skikkelig sommerrett. Norsk spekeskinke og nykål samt nyplukkede poteter er fantastisk junimat.
Les hele sakenPrøv denne vrien med parmesanen til cæsarsalaten
Parmesanchips gir en egen og dypere smak til caesarsalaten som fint kan servers uten spekeskinke.
Les hele sakenGjør som britene, bruk hyse og fennikel i fiskesuppa
Hyse, også kjent som kolje, er den hviteste fiskesorten og den foretrukne ingrediens til fiskepudding og -boller. Men den gjør seg også veldig godt i en fiskesuppe.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.
Les hele sakenSlik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok
Men drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.
Les hele sakenInnom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette
Det er nemlig de sterkeste flaskene som er de mest interessante blant taxfree-nyhetene. Med et par unntak.
Les hele sakenSandwichiskremen lager du mye bedre selv
Både kjeksen og iskremen er langt bedre enn kjøpeversjonen når du følger denne oppskriften.
Les hele sakenHer finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten
Enten du skal kose deg på fjorden, i parken eller i hagen sankthansaften, Apéritif gir deg de beste tipsene og oppskriftene.
Les hele sakenDenne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder
Rekorden er at denne for Piemonte uvanlige druesorten holder samme høye kvalitet årgang etter årgang, og det er fordi vinmakeren tilpasser fremstillingen etter årgangens karakter.
Les hele sakenTo fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.
Les hele sakenAt det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt
For viner fra Korsika er franskmennenes egen hemmelighet som derfor oppnår høye priser.
Les hele sakenEn lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Cocktailen Southside lages med gin, men i denne er det brukt akevitt som gir en litt annen karakter, men fortsatt veldig frisk.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord
Tiramisu går alltid i en egen mage, for det er mektige saker. Derfor kan det være lurt å lage den som en bløtkake. Da blir det nok til flere.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Knallgod burgundvaluta i 2022-årgang
Den er dessuten den Montagnyen som gir aller mest for pengene.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Pinot noir til grillmaten – fra flaske eller boks
Det er sørfransk pinot noir det handler om og sågar laget av økologisk/biodynamisk dyrkede druer og med minimale mengder svovel.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Når aspargesen er på tilbud, eller bare litt slapp, er det dette du skal lage
Aspargesen blir billigere utover forsommeren, og når den er på tilbud eller bare litt på hell, skal du lage suppe.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Breiflabb er noe av det fineste du kan legge på grillen
Fisk er er en råvare som bør legges på grillen oftere. Med breiflabb er det duket for ekstra god smaksopplevelse.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Når hvalkjøttet er på topp som nå, er det biff med løkkompott du skal lage
Fordelen med hvalkjøtt er at det er veldig mørt og så godt marmorert av fettet ikke er synlig. Det gjør at det trenger svært lite varmebehandling.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Denne drinken er en av oslobaren Svanens absolutte bestselgere - her får du vite hvorfor
Hjemmelaget rabarbralikør og gullstøv av restene etter likørframstillingen er de geniale grepene for at opplevelsen skal bli flerdimensjonal.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
I dag feirer vi den populære søte snacksen churros
Churros feires den 6. juni i spansktalende Europa og Amerika. Har du ikke fått smaken på denne søtsaken ennå, er det nå du skal prøve å lage den selv.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Dette spiser du på verdens beste restaurant
Disfrutar spratt opp på førsteplassen på Worlds50BestRestaurants-listen i år. Spanske restauranter er med både en andre og femteplass og to andre blant de 50 beste, tilbake til sine gylne tider.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
På denne Palma de Mallorca-baren inviteres gjestene inn på labben
I kjelleren på Ginbobar, en institusjon på Palma de Mallorcas barscene siden 2008, ligger Saladepersonal som gir ny mening til begrepet omakase, for her går drinker og mat inn i en ny enhet.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Smak vin fra Portugals hotteste kjølige vinområde
Portalegre ligger ikke mer avsides enn at Portugals fremste produsenter slåss om å få en bit av kjølig-klima-kaka. Likevel er prisene veldig gunstige.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Det som en gang var for kaldt og vått, er nå perfekt
Serra de São Mamede innen Portalegre DOP i den nordøstlige delen av Alentejo, er Portugals kjøligste vinregion. Dens 620 hektar har stor tiltrekningskraft på vinmakere fra hele landet i kjølvannet av stadig varmere klima.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
I dag tar du middagen i klypa
Denne tyrkiske klassikeren har selvsagt krydder som løfter den gode makrellsmaken.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing
Roastbiff fra butikken - eller rester av helgens kjøttmiddag er et veldig godt utgangspunkt for en middagssalat som denne.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.
Les hele saken