Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenDenne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.
Les hele saken-
TEST
Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
-
TEST
Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.
-
TEST
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven - og til veldig gode priser. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.
-
TEST
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
-
TEST
Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenDette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Les hele sakenFør vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.
Les hele sakenValgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursRieslingmessen 2025 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken -
Kommende kursVinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Bli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele saken -
Kommende kursBegrenset antall plasser: Møt ikonisk vinprodusent og smak 8 flotte viner fra Burgund
Den 27. februar har du en unik mulighet til å smake på 8 utsøkte viner fra en historisk vinprodusent fra Burgund. Den første kvinnelige visepresidenten tar selv turen til Norge for å dele sin kunnskap og historier om vinene.
Les hele saken -
Kommende kurs6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele saken -
Kommende kursBli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele saken -
Kommende kursItaliensk aften på Villa Paradiso
Bli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele saken -
Kommende kursEksklusiv vinsmaking utvalgte viner fra Burgund
Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!
Les hele saken -
Kommende kursLær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!
Les hele saken
Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.
Les hele sakenLag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .
Les hele sakenDe beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.
Les hele sakenDette er en av landets sju mest populære julekaker - som garantert blir spist opp
Så er heller ikke disse Sarah Bernhardt-munnfullene vanlige julekaker, men derimot en klassiker som det alltid er plass for. Her får du to forskjellige oppskrifter.
Les hele sakenSå enkelt lager du en italiensk klassiker og samtidig får brukt noen av restene
På knappe 15 minutter er middagen på bordet og du har samtidig ryddet plass i kjøleskapet. Det trengs i disse førjulstider.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!
Les hele sakenDobbelt kupp til julematen i mange polhyller
To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.
Les hele sakenSlik velger du drikke til juledesserten
Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.
Les hele sakenNy bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård
Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.
Les hele sakenPrøv dette med laksen - og bli overrasket
Når den får en glasering med eplepure har laksefisket startet i mange vassdrag over det ganske land, og hva er vel bedre enn en herlig lakserett denne tirsdagen.
Les hele saken7 toppviner fra Toscana
Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.
Les hele sakenRibberester blir til noe som smaker enda bedre: ribbebab
Det blir ofte rester igjen etter ribbemiddagen, og her har du en god oppskrift på hva du kan gjøre med dem.
Les hele sakenSlik kutter Hurtigruten matsvinnet
Redusert matsvinn er høyt på agendaen for å kutte klimautslipp. Noen gjør mer enn andre. Deriblant Hurtigruten.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.
Les hele sakenDe beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.
Les hele sakenMed dette på helgemenyen er det garantert suksess
Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.
Les hele sakenFår du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.
Les hele sakenDropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.
Les hele sakenBak en litt annen vri på lussekattene i år
Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.
Les hele saken28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.
Les hele saken7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.
Les hele sakenDette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Dette er den beste julevinen
Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Dette drikker du til rakfisk
Om du foretrekker rakfisken mild eller svært moden, finnes det alltid passende drikkefølger. Her får du tipsene du trenger.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.
Les hele saken