Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenSelv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.
Les hele saken-
TEST
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
-
TEST
Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.
-
TEST
Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.
-
TEST
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.
-
TEST
Beste kjøp er en bordeaux i magnum
Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.
Les hele sakenFrancesco Marzola er Europas 7. beste
Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.
Les hele sakenNår kyllinglår og ovnsstekte poteter får følge av en hjemmelaget chilisaus blir det rock'n roll
Hvor sterk du lager chilisausen, er opp til deg. Og det er fortsatt rock'n roll om du serverer en salat ved siden av.
Les hele sakenLag lammerull og sylteflesk selv
Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursVinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Bli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele saken -
Kommende kursItaliensk aften på Villa Paradiso
Bli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele saken -
Kommende kursLær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele saken -
Kommende kursSpansk festaften med Riojas legendariske viner
Gå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
Les hele saken -
Kommende kursFå plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.
Les hele saken
Italiensk aften på Villa Paradiso
Bli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenKaraktersterke viner fra utenfor det gode selskap
Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.
Les hele saken14 år gammel rødvin til 199,90
Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.
Les hele sakenVin fra Languedoc: Økende finesse og større dybde
Languedoc er en vinregion kjent for sitt mangfold og ikke minst gode priser. Med 38 ulike appellasjoner snakker vi om en stor region som kan virke noe forvirrende, men de beveger seg i samme retning.
Les hele sakenSpansk festaften med Riojas legendariske viner
Gå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere
Å gratinere er en sikker suksess for en rett - det blir garantert spist opp. Også om du bruker ferdigpasta eller rester.
Les hele sakenHer finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenKvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer
Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.
Les hele sakenSensasjonell førsteplass til Himkok
I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.
Les hele sakenEn suppe som denne varmer godt en hustrig tirsdag
Her er det kombinasjonen av tomat, chili og fiskekraft som skaper magi. Og best av alt: lettlaget som bare det.
Les hele sakenReinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.
Les hele sakenFå plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.
Les hele sakenDenne kyllinggryta inspirert av Kashmir fyller huset med deilige aromaer
Og smaken er like liflig som duften. Tilbehøret er selvsagt ris og naan-brød som du kan bake selv.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.
Les hele sakenFantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.
Les hele sakenEn sjømatgryte som denne topper det meste
Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.
Les hele sakenDen norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.
Les hele sakenSlik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.
Les hele sakenSlik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.
Les hele sakenDet er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.
Les hele saken10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.
Les hele sakenDenne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende
Vi starter julesesongen med en knallrød og farlig god drink. Harahorn X-Mas Edition Gin sørger for julestemningen og tranebærjuice for friskheten.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt
Toscakake er mest kjent for det litt seige, men søte mandellokket du ikke får nok av.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Superkjøp fra Etna
I denne flasken er det druer som normalt skulle vært i viner som koster mer enn dobbelt så mye.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Vin til vegetar på et pol nær deg
Den koster dessuten bare 189,90 - og finnes på nesten alle pol. Nå kommer en like godt priset rødvin fra samme produsent.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
By på nydelig jordskokksuppe med kveite
Denne lekre retten inneholder noen av høstens beste råvarer. Oppskriften er mye enklere enn du skulle tro.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Lammestek er noe av det beste du kan lage som søndagsmiddag.
Ingen høstlig søndagsmiddag uten skikkelig lammestek på menyen. Denne lager seg selv i gryte sammen med grønnsaker og poteter.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Har du gresskar i huset, spar litt til denne drinken
Sammen med vodka, melk, vanilje og kanel, får du en smaksbombe av en drink. Perfekt start på helgen, enten du er i halloweenmodus eller ei.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut
Gresskar kan brukes i langt flere søte settinger enn pai. Denne oppskriften på dessert for eksempel.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Når hvitvinene fra denne produsenten kommer til Norge, forsvinner de som dugg for sola
Det vil si om de legges ut i bestillingsutvalget uten kvotering. Men fortvil ikke, det finnes noen helt unike vellagrete alternativer.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Denne pinot noiren er ikke bare et kupp, men også unik
At det lages god pinot noir, som også er rimelig, utenfor Burgund, er ingen nyhet. Men det er sjelden at pinotdruer fra Burgund blandes med druer fra Cahors.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Rioja har mer enn bare vin i verdensklasse å by på. Denne stjernerestauranten er ikke uventet blitt veldig populær
Restaurant Nublo har på kort tid blitt en attraksjon i Haro, Riojas vinhovedstad, med sin puristiske nakne, men også smakfulle kjøkkenfilosofi samt brede utvalg av lokale viner.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Burgundprisene er symbol på den nye globale ustabiliteten
Den sterke økningen i vinprisene – av og til avbrutt av en liten nedgang – er en trend som gjelder for mange vinproduserende regioner og som vil gjenta seg i framtiden. Den katastrofale 2024-årgangen for Burgund vil garantert sende prisene oppover.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Det er knapt noe som overgår reinsdyr - spesielt ikke med dette klassiske tilbehøret
Perfekt stekt reinsdyrfilet sender alle kjøttelskere til himmels. Denne oppskriften er intet unntak.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Hjemmelagde fiskekaker blir til festmåltid når de serveres som thai-gatemat
Lag et thai inspirert måltid med norske råvarer - og skap en fryd for smaksløkene.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Har du mynte i hagen eller i kjøleskapet, lag din egen myntesirup og denne drinken
Når du kjøper en bunt med mynte, er det lett for at mesteparten havner i søpla. Lager du myntesirup, har du en ingrediens som kan brukes utover høsten. Som i denne drinken.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Bak lekre små sjokoladeterter
Sjokoladeterter er ikke bare rågodt som dessert, de er supre å ha på lur når du venter besøk, eller bare har lyst på litt søtt. Her er oppskriften.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Topp kvalitet fra historiske vinmarker i Stellenbosch
At det sørlige Stellenbosch skiller seg ut fra resten, og nå er mulig å nyte i form av flere druesorter, kan vi takke Bernhard Bredell for.
Les hele saken