Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.
Les hele sakenAase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenSoave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.
Les hele saken-
TEST
Disse boksvinene er best blant 210 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
-
TEST
Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.
-
TEST
De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.
-
TEST
Marsnyhetene i basis: Kraftig rødvin til påske eller leskende og lyst til vårlig vinkos
Det er det mest interessante påfyllet i basishyllene i mars.
-
TEST
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.
Les hele sakenStart rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.
Les hele sakenEn unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.
Les hele sakenNy generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursBobler, sjømat og sommerstemning
Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken -
Kommende kursRieslingmessen 2025 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken -
Kommende kursEksklusiv vinsmaking: Smak rieslinger fra historisk vinprodusent
Bli med på en uforglemmelig vinsmaking og nyt deilige riesling-viner fra produsenten som ble kåret til årets hvitvinsmaker i 2017 av International Wine Challenge i London.
Les hele saken -
Kommende kursMøt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene!
Les hele saken -
Kommende kursGlad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken -
Kommende kursBegrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
Les hele saken -
Kommende kursEksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård
En winemakers dinner med et utvalg av viner du knapt har opplevd maken til. Det skjer når to av Tysklands mest profilerte vinmakere - Markus Molitor og Hans Oliver Spanier - møtes på Nedre Foss Gård 23. april.
Les hele saken -
Kommende kurs7 viner, 4 småretter og garantert god stemning på Boho House
Den 8. april har du en gyllen mulighet til å utforske viner fra en vinprodusent med en helt unik historie og småretter fra Boho House – det ultimate stedet for god stemning og mat.
Les hele saken -
Kommende kursEn unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.
Les hele saken
Slik lager du en smaksrik middag av fersk eller fryst laksefilet til grillen
Grillsesongen er ikke igang ennå, men kanskje finner du allerede de ferdigkuttede filetstykkene beregnet på grillen i fiskedisken. Om ikke så i hvert fall i frysedisken. Det er alltid et rimelig alternativ.
Les hele sakenNår du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.
Les hele sakenAt erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den
Det er viktig å holde tradisjonsmaten i live. Denne oppskriften er en skikkelig smaksbombe.
Les hele sakenDen kule drinken Salty Dog fortjener mer oppmerksomhet
Kombinasjonen av gin/vodka, grapefrukt og salt er en innertier som gir lyst på mer.
Les hele sakenDette var bestemors favorittdessert
Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Se alt det gode du kan bruke kinakål til
Kinakål er en av de absolutt mest populære grønnsaker i de siste 40 årene, til tross for at den i dag også er en dels utskjelt grønnsak. Men den fortjener en langt bedre omtale. Prøv noen av oppskriftene du får her.
Les hele sakenTacofredagen kommer med kjøttboller i grønnsaksmos
Her får du smaken av taco(krydder), men i en annen innpakning.
Les hele sakenTakk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.
Les hele sakenTjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.
Les hele sakenEn slik kyllingsalat er både vinterlig og vårlig på samme tid
I denne salaten er det kylling og den pikante dressingen som spiller hovedrollen. Med god hjelp av moden mango og krydderurter.
Les hele sakenMer lettvint enn dette blir knapt en middag
Alt på tallerkenen er klart i løpet av en halvtime.
Les hele sakenEksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård
En winemakers dinner med et utvalg av viner du knapt har opplevd maken til. Det skjer når to av Tysklands mest profilerte vinmakere - Markus Molitor og Hans Oliver Spanier - møtes på Nedre Foss Gård 23. april.
Les hele sakenTopp pizzaen med steinbit og grillede grønnsaker
En uvanlig, men ikke desto mindre vellykket kombinasjon er denne pizzaen med både fisk, grønnsaker, pesto og hjemmelaget gressløkolje.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.
Les hele sakenLag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.
Les hele sakenSpesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.
Les hele sakenDe aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.
Les hele sakenTio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.
Les hele sakenDenne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.
Les hele sakenMarsnyhetene i basis: Kraftig rødvin til påske eller leskende og lyst til vårlig vinkos
Det er det mest interessante påfyllet i basishyllene i mars.
Les hele sakenBruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.
Les hele sakenNår torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften
Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Super før-vårvin til knallpris
De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Sveits’ hemmelige vinskatt
Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
By på nydelig breiflabb denne helgen
Breiflabben sammenlignes ofte med hummer og det med god grunn. Bare prøv denne oppskriften.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig
Innbakt kjøtt blir vesentlig saftigere enn det meste annet. Det gjelder også svinefilet.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Skal du feire i dag, må du gjøre det skikkelig
Denne drinken krever litt ekstra, men du blir rikelig belønnet.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Her får du en innbydende treretters Valentines-meny
Det er Valentines Day og fredag. Hvis du står litt på, rekker du å lage denne treretteren til i kveld.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Dette drikker du til suppe
Gjør ekstra krus på suppemiddagen og velg et av de anbefalte drikkefølgene - enten du er for vin, øl eller brennevin.
Les hele saken