Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenSupertoscaner som ikke får lov å hete det
Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.
Les hele saken-
TEST
Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.
-
TEST
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.
-
TEST
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
-
TEST
Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.
-
TEST
Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.
Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.
Les hele sakenFrancesco Marzola er Europas 7. beste
Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.
Les hele sakenDenne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.
Les hele sakenSlik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursVinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Bli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele saken -
Kommende kursBli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele saken -
Kommende kursItaliensk aften på Villa Paradiso
Bli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele saken -
Kommende kursLær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele saken
Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
Les hele sakenTakket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.
Les hele sakenSlik blir pepperkakehuset perfekt
Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.
Les hele sakenNå skal det bakes pepperkaker
Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.
Les hele sakenBli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.
Les hele sakenFilet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.
Les hele sakenKvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer
Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.
Les hele sakenSensasjonell førsteplass til Himkok
I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.
Les hele sakenEn fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.
Les hele sakenFylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.
Les hele sakenDet er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften
Denne kraftpakken av en julekake kommer du til å ha glede av hele julen. Kanskje også neste jul. Oppskriften får du her.
Les hele sakenNår kyllinglår og ovnsstekte poteter får følge av en hjemmelaget chilisaus blir det rock'n roll
Hvor sterk du lager chilisausen, er opp til deg. Og det er fortsatt rock'n roll om du serverer en salat ved siden av.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.
Les hele sakenGi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
Les hele sakenImponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
Les hele sakenSelv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.
Les hele sakenLag lammerull og sylteflesk selv
Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted.
Les hele sakenKaraktersterke viner fra utenfor det gode selskap
Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.
Les hele saken14 år gammel rødvin til 199,90
Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.
Les hele sakenVin fra Languedoc: Økende finesse og større dybde
Languedoc er en vinregion kjent for sitt mangfold og ikke minst gode priser. Med 38 ulike appellasjoner snakker vi om en stor region som kan virke noe forvirrende, men de beveger seg i samme retning.
Les hele sakenHer finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
En sjømatgryte som denne topper det meste
Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende
Vi starter julesesongen med en knallrød og farlig god drink. Harahorn X-Mas Edition Gin sørger for julestemningen og tranebærjuice for friskheten.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt
Toscakake er mest kjent for det litt seige, men søte mandellokket du ikke får nok av.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Superkjøp fra Etna
I denne flasken er det druer som normalt skulle vært i viner som koster mer enn dobbelt så mye.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Vin til vegetar på et pol nær deg
Den koster dessuten bare 189,90 - og finnes på nesten alle pol. Nå kommer en like godt priset rødvin fra samme produsent.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
By på nydelig jordskokksuppe med kveite
Denne lekre retten inneholder noen av høstens beste råvarer. Oppskriften er mye enklere enn du skulle tro.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Lammestek er noe av det beste du kan lage som søndagsmiddag.
Ingen høstlig søndagsmiddag uten skikkelig lammestek på menyen. Denne lager seg selv i gryte sammen med grønnsaker og poteter.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Har du gresskar i huset, spar litt til denne drinken
Sammen med vodka, melk, vanilje og kanel, får du en smaksbombe av en drink. Perfekt start på helgen, enten du er i halloweenmodus eller ei.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut
Gresskar kan brukes i langt flere søte settinger enn pai. Denne oppskriften på dessert for eksempel.
Les hele saken