Guide

Oppskrifter med reinsdyrkjøtt

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Foto: (Matprat.no)

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Det møre og smaksfulle reinsdyrkjøttet er noe av det beste norsk natur kan by på. Her finner du oppskriftene og tipsene.
28 Desember 2023 - 09:00

Reinsdyrkjøtt er selve urkjøttet her til lands, produsert som det er av naturen selv under de mest ekstreme forhold.

I den samiske kulturen og det samiske kostholdet har selvfølgelig reinsdyrkjøtt en sterk og stor plass, da reindrift er selve nerven i kulturen og næringsgrunnlaget. Bidos, en mektig og smakfull kraftsuppe, er selve nasjonalretten og festmaten.

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

På undersidene finner du de beste oppskriftene med delikatessen

Vi er et folkeferd stadig på reisefot, stadig på søken etter nye impulser og opplevelser. 

Vi har blitt vant til et stort mangfold av smaker, både hva kjøtt og tilbehør angår. I dette mangfoldet har reinsdyrkjøtt en naturlig plass, som noe av det mest eksotisk vi har å by på fra vår egen natur.

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Noe renere og mer naturlig luksus fra våre fjellvidder kan vi vel knapt nok forestille oss.

Sesong og tilgang
Tilgang på ferskt reinsdyrkjøtt er det fra september til ut i mars måned. Frossent kjøtt er å få kjøpt hele året. De mest vanlige produktene er biffkjøtt, steik og finnbiff.

Biffkjøttet er hentet fra ytrefilet eller flatbiff. Indrefilet er heller sjelden vare i dagligvarebutikkene, det meste går til storhusholdning.

Flere oppskrifter med rein

Steik fra lår eller bog er som oftest å få kjøpt beinfri og surret. Reinsdyrskav, eller finnbiff som mange liker å kalle det, er kjøtt skåret i tynne skiver og er godt utgangspunkt for raske retter.

Vilt og magert
Reinsdyrkjøtt kan by på mer enn den unike smaken. Selvsagt er reinsdyrkjøttet mørt, delikat og velsmakende.

Visste du at reinsdyrkjøtt er blant våre aller magreste kjøttslag? Et fettinnhold så lavt som 2-4 prosent er jo opplagt et pluss.

Reinsdyrkjøttet er også meget næringsrikt, med høyt innhold av jern og B-vitaminer.

Andre lekre viltretter

På undersidene finner du mange oppskrifter med reinsdyrkjøtt

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Ukens kake

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten

Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk
+
Godbiter i pollisten

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk

Champagnene til denne produsenten har ikke bare de lekreste etikettene, men er også alltid sikre kort i basisutvalget – og til supre priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai
+
Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai

For når både vanlig flaskestørrelse og magnum av denne cavaen i den supre 2019-årgangen nå er på fast plass i polhyllene, er festen sikret.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Ukens kake

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten

Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten
Dagens rett
Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten

Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk
+
Godbiter i pollisten

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk

Champagnene til denne produsenten har ikke bare de lekreste etikettene, men er også alltid sikre kort i basisutvalget – og til supre priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her