- Skjær fisken i fire like serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp.
- Ta kjelen av platen og legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse. Pass på å trekke fisken rett før servering.
- Søtpotetpuré:
- Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann.
- Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.
- Asparges:
- Skjær eller brekk av den nederste delen på stilken, og skrell gjerne den nederste delen av asparges dersom den er trenete.
- Kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem raskt i olivenolje med pepper og sitronsaft.
- Rotfruktsylinder:
- Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
- Press terningene sammen i en liten stålsylinder slik at du får et grønnsakstårn på tallerkenen og la stå til servering. Eventuelt kan de serveres ved siden av.
- Appelsinkålrot:
- Skjær kålrot i ½ cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.
Ved servering legger du opp fisken oppå aspargesene, og serverer med kålrot og søtpotetpuréen. En fyldig rødvinssaus smaker kjempegodt til.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene