Det er lett å forstå for prisene er langt under internasjonalt nivå. Men det er bare en flaske per kunde. Det finnes imidlertid andre viner som også gir mye valuta for pengene (men uten samme hype).
Torsdag 18. august er den internasjonale pinot noir-dagen. Kanskje noe smalt å feire, men en perfekt unnskyldning for å åpne en god flaske vin til middagen.
Denne vinen viser trygt vei inn i naturvinens verden. Den har nemlig ingen sider som skremmer, bare god frisk og leskende frukt. Og det til en gunstig pris.
Tre italienere gjør suksess i Sydney. Deres første rene bar Maybe Sammy regnes som en av de beste i sitt slag i verden. Nå har trioen gått sammen med en hotellkjede og etablert cocktailbaren Dean & Nancy on 22 med like store ambisjoner.
Yotam Ottolenghi er kokken som gjennom sine delikatessebutikker og kokebøker åpnet britenes og andre europeeres ganer for za’atar, granateple og mangfoldet av Midtøstens smaker. Nå er den siste kokeboka også i norsk utgave.
Vercelli i Piemonte er selveste paradis for alle som elsker risotto. Bli med på en oppdagelsesreise blant rismarker, stjernerestauranter og dampende risottotallerkener.
Moe Aljaff bruker mer enn det beste av smaker for å nå sine mål. Hans Two Schmucks i multikulturelle Raval i Barcelona, er verdens 11. beste bar, men Moe nøyer seg ikke med det.
Det ble grundig dokumentert da Kremstal kom ut av skyggen og slo både Kamptal og Wagram i hartkorn under det årlige vinskuet i regi av Österreichische Traditionsweingüter.
På kort tid har NFT – non-fungible-tokens – den digitale parallellen til samleobjekter, skapt en omsetning på mer enn 10 milliarder USD. Vi ser på hvilke muligheter som ligger i teknologien.
Eric Vildgaards historie er verdt å lytte til. Den har endt med en av de mest spennende restaurantene i verden som er belønnet med to Michelin-stjerner og 38. plass i Worlds50BestRestaurants.
Det vestafrikanske kjøkken er fortsatt ukjent land for de fleste i Norden. Det er i ferd med å endre seg i takt med at kokker i London og New York sprer kunnskap om mat fra området mellom Senegal og Nigeria.
Kjøkken uten merkelapp: Jeremy Chan og Iré Hassan-Odukale serverer pepperfylte, avkulturaliserte retter på Ikoyi. En av Londons hotteste restauranter og nummer 49 på World50Best.