Dagens rett

Blings med grillet sennepsmarinert flyndre

Slik har du neppe laget flyndre før

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.
12 August 2017 - 02:05

Flyndre er en altfor dårlig utnyttet delikatesse. Mange kvier seg kanskje for å kjøpe den flate rare fisken fordi de ikke helt vet hvordan den skal tilberedes. 

Denne oppskriften gir deg en pangstart for flyndre på kjøkkenet, og en smak du gjerne vil ha flere ganger.

Kanskje er du så heldig å ha fått flyndre på kroken i sommer - og ikke helt har visst hva du skal bruke den til? Nå vet du i alle fall. 

Vi har selvsagt mange andre oppskrifter med flyndre

Blings med grillet sennepsmarinert flyndre

Blings med grillet sennepsmarinert flyndre

Fremgangsmåte

  1. Lag vinaigretten først. Ha finhakket soltørket tomat i en foodprosessor sammen med 2 ss solsikkeolje.
  2. Kjør sammen til en puré og tilsett eddik og spe med oliven- og solsikkeolje til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
  3. Fisken:
  4. Legg fiskefiletene på kjøkkenfjøla med skinnsiden ned. Smør 1 ts sennep utover hver filet, og dryss med timian, salt og pepper.
  5. Del hver filet i to og legg bitene med kjøttsiden mot hverandre. Bind litt fuktet kjøkkenhyssing rundt for å holde bitene sammen.
  6. Pensle brødskivene med litt olje og grill til gylne på begge sider.
  7. Pensle skinnsidene på fisken med olje, og grill raskt på høy varme. Snu den når skinnet er gyllent og sprøtt og stek raskt på den andre siden. Dette går fort om du har riktig temperatur, så her må du passe på.
  8. Salaten:
  9. Del brokkolien i biter som igjen skjæres i tynne skiver. Bland med spinat og vinaigretten med soltørkede tomater.
  10. Legg en grillet brødskive på hver tallerken, fordel salat over og topp med fisken. Server med ekstra sennep.

Lekre smørbrød og wrap finner du her

Tips: Her kan du godt bytte ut flyndrefileten med makrell- eller sildefilet. Poenget er å sprøsteke skinnet, så bruk høy varme og la fisken steke til skinnet er skikkelig sprøtt.

Tips 2: Du kan også beholde fiskefiletene hele. Gni sennep på og grill dem flatt med skinnsiden ned til de er ferdige.

Oppskrifter med flyndre

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Ukens kake

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten

Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk
+
Godbiter i pollisten

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk

Champagnene til denne produsenten har ikke bare de lekreste etikettene, men er også alltid sikre kort i basisutvalget – og til supre priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai
+
Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai

For når både vanlig flaskestørrelse og magnum av denne cavaen i den supre 2019-årgangen nå er på fast plass i polhyllene, er festen sikret.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Ukens kake

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten

Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten
Dagens rett
Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten

Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk
+
Godbiter i pollisten

Champagne som matcher bunaden og i tillegg smaker fantastisk

Champagnene til denne produsenten har ikke bare de lekreste etikettene, men er også alltid sikre kort i basisutvalget – og til supre priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her